Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Fimoza

Fimoza

Sinko, ki bo kmalu dopolnil štiri leta, ima tipično fimozo, kožica na lulčku ne gre čez glavico, kljub rednemu treningu pri kopanju, niti za mm. Zadnje leto je pvsem čvrsta, neraztegljiva, prej se je luknjica, skozi katero lula, še malo razprla. Pediatrinja pravi, da mora dopolniti določeno starost, da se ga lahko napoti k urologu. Vneto ni.
Smili se mi otrok, ki je (ne doma) redno kregan, včasih tudi zelo grdo, ker pri lulanju polula naokoli. Curek pri njemu namreč ni raven, ampak gre pod praktično pravim kotom, pa še to kot iz zalivalke, zato težko nacilja, tudi s pomočjo mene. Večkrat se tudi polula po rokah. Saj razumem tistega, ki mora pobrisat, ko starša ni poleg. V zadnjem času je začel zadrževati vodo, da ga lulat pove, ko ga res močno tišči in ne more več držati. Ob erekcijah toži, da ga boli lulek, vprašan kako, pove da srednje.
Kot razumem je edina možnost te zdravstvene težave čakanje. A niso včasih tovrstnih operacij izvajali prej, brat je bil ravno zaradi tega operiran nekje pri treh letih. Ali je še kakšna druga možnost? Da bi se popravilo samo od sebe smo nekako že obupali.

 

Ker ima otrok TEŽAVE, je pri njem curek urina lomljen oz. nepravilen, ima bolečine, ni potrebno čakati na neko starost, tempveč ga je potrebno čimprej napotiti k urologu.

 

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close