Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija Razlaga izvida MR glave

Razlaga izvida MR glave

Pozdravljeni,

vljudno prosim za razlago izvida MR glave. Izvid je prejela moja mami in se glasi:

MR glave brez kontrasta: Napotna diagnoza: Blaga kognitivna motnja.

Napravljene so standardne sekvence. Ventrikli in ostali likvorski prostori so frontotemporalno blago sirši. Blaga atrofija medialnih temporalnih lobusov – MTA stopnje 2. Na FLAIR sekvenci so v globoki beli možganovini vidne posamezne hiperintenzivne lezije velikosti do 4 mm. Signal preostale mozganovine je normalen. V področju pontocerebelarnih kotov in selarno ni videti posebnosti. Orbiti in obnosne votline so v mejah normalnega.

Mnenje: Blaga atrofija možganov. Posamezne hiperintenzivne lezije bele možganovine so verjetno ishemične etiologije – Fazekas 1.

 

Za odgovor se ze vnarej najlepse zahvaljujem.

Lep pozdrav,

Mateja

Spoštovani!

Gre za blago atrofijo, ki je glede na starost še v meji normale, prav tako te ishemične lezije, ki so posledica motnje prekrvavitve. Opravi naj eventuelno še UZ vratnih žil.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close