Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sesanje palca

Sesanje palca

Spoštovani,

imamo problemček. Naš skoraj 3 mesečnik je pred kratkim odkril rokice, še posebej pri srcu mu je palec, ki ga zadnje dni vztrajno sesa! Dude nikakor ne sprejme, pa se zelo trudimo. No to sesanje je bilo sprva simpatično, sedaj me pa skrbi, saj ima izredno močan sesalni refleks, palec desne rokice je kar temnejše, skoraj vijolične barve, blazinica. Bi me moralo skrbeti? Kako naj sploh preprečim sesanje? Največkrat dela to pred spanjem, tudi ponoči zelo velikokrat. Ali naj ga ponoči podojim – včasih se je zbudil in pojokal, da sem ga podojila. Sedaj pa nič ne joka, zbudi me njegovo sesanje in cmokanje, očke ima zaprte. Prvi podoj je ok, ko me pa drugič tako zbudi, ga pristavim, pa sploh ne jé, imam občutek, da ni lačen. Naj mu sploh ponudim če ne zajoka ampak samo sesa palec? Čez dan sesa občasno – ponavadi potem kar zaspi.
hvala lepa!

anja

Katerokoli sesanje je dojenčkom in malim otrokom ugodno, jih pommirja in uspava. Nekateri otroci se zlahka navadijo na dudico, nekateri pa nikakor, jim gre na bruhanje. In ko najdejo svoj palček, so kot prerojeni. Tako malim otrokom ne odmikamo in jih ne odvajamo od sesanja palčka. Nekje do 3. leta starosti veliko otrok sami opustijo to razvado, vsekakor pa jo po tem letu, nekje do 5. leta želimo opustiti tudi mi, saj neprestano sesanje vpliva na razvoj čeljuusti, obraza, s tem govora, zobnega loka, ipd. Sedaj, v starosti 3 mesecev pa nikakor ne.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close