Najdi forum

nožni prst

dobar dan! pred 3 dana sam malim noznim prstom jako lupio u ugao kreveta. Nekako je zapeo ispod kreveta i kako sam povukao nogu tako sam ga naglo nategnuo. Prst je poplavio, dosta boli i osjećam trnce u njemu. Za sada sam ga pokušao fiksirati i pijem tablete protiv bolova. Problem je što moj liječnik trenutno nije dostupan, a zbog ove epidemije ne znam koliko mi je pametno ići u bolnicu. Što da radim? Da li je pametno čekati još koji dan, možda će se prst smiriti?

Poštovani,
obzirom da je povreda stara tri dana, ne znam da li bi Vas htjeli primiti kao hitnog u bolnici.

Moguće povrede;
-oštećenje krvne žile (velite da Vam je poplavio prst): u tom slučaju je potrebno hlađenje /lediranje, mazanje kremama tipa Liotona/ Hepana/ Heparina . Kroz par dana bi se osjetljivost i otok trebali smanjiti
– oštećenje ligamenata: mirovanje, NSAIR ( tablete tipa Brufena, Neofena, Dexomena ) do 3x dan, NSAIR gel ( Fastum gel, Deep relief, Voltren gel….)isto do 3x dan
– prijelom kosti : potrebna fiksacija. Od posljedica bi moglo ostati da krivo zaraste i da kasnije imate bolove kod intenzivnije fizičke aktivnosti, dužeg hodanja, stajanja.

Po meni bi bilo dobro da se napravi pregled liječnika ( ako Vaš ne radi, nema zamjene ?? ) i da on procijeni potrebu slikanja.

Možda sam to trebala ranije napomenuti: bolnost, osjetljivost, oteklina mogu potrajati. Ako Vam se čini da se tegobe pogoršavaju, onda je svakako preporučljiv pregled liječnika. Ukoliko Vam se čini da su tegoba manje nego jučer, onda će možda biti dovoljno mirovanje još 3-4 dana s nogom na povišenom uz lijekove protiv bolova i upale.

Ukoliko možete i ako želite pošaljite sliku prsta.

Lp

Zahvaljujem sto ste mi odgovorili na poruku. Jučer sam ipak kontaktirao zamjenskog doktora i on mi je dao skoro iste savjete. Umjesto gaze sam počeo stavljati hladne obloge i danas mi se cini kao da prst izgleda bolje. I dalje je natečen ali manje i manje je plav, manje boli. Da li vam mogu poslati sliku na email ako mi se stanje ne popravi?

Poštovani,
drago mi je da je bolje.
Nadam se da ste u mogućnosti još par dana mirovati i da će se situacija i dalje povoljno razvijati .
Možete mi poslati sliku na mail ili putem fb stranice Dokica Permozer Hajdarovic.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close