Najdi forum

Poštovana doktorice,
već duže vremena se borim sa peruti koja me toliko smeta i iritira da sam nesvjesnim grebanjem došla do takvog stanja da su mi se uz perut pojavile i kraste. Kraste su samo na određenim mjestima na vlasištu i nisu suhe kao perut. Probala sam i promijenila puno šampona (od skupljih Vichy, Oranozol do jeftinijih) međutim od nijednog nisam riješila svoj problem. Već dvije godine ne farbam kosu jer sam posumnjala i u te agresivne farbe međutim ni nakon toga se moje stanje nije popravilo.
Kosa mi je na vrhovima dosta suha a vlasište masno tako da mi je jako teško naći šampon koji bi mi odgovarao. Trenutno koristim OLIVAL za suhu kosu i od njega mi je jedino koliko/toliko normalno tj. ne svrbi me toliko i ne masti mi kosu… Molim Vas neki savjet kako bi na što prirodniji način mogla svoje vlasište dovesti u normalu pa da mi se time i kosa oporavi. Hvala

Poštovana,
pitanje je da li se radi samo o prhuti ili imate takozvani seboroični dermatitis vlasišta.
Na Vašem mjestu, posjetila bih nadležnog liječnika jer ako se radi o navedenom, sama njega vlasišta neće biti dovoljna već će trebati primjena kortikosteridnih masti uz salicilnu kiselinu ili nešto slično.
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close