Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje HR Obiteljska medicina začepljen nos konstantno

začepljen nos konstantno

muž mi ima stalno začepljeni nos. primjetila sam da mu nije to uvijek u istim uvjetima, nekad mu zna biti i tijekom ljeta, nekad tijekom zime, ali mislim da nije baš povezano s hladnoćom i prehladom. koristio je operil, na početku mu je pomoglo no to se sad svodi na sve češće korištenje i ja mislim da to ništa ne djejuje mada on kaže da osjeća trenuto olakšanje. pokušava ispuhati nos ali kaže da nejde, nije mi zapravo jasno, ne može ispuhati, a stalno vuče sekret nazad. većinom se svoji na disanje na usta. bio je jednom na pretragama (ne sjećam se kojim) za asmu ali to se pokazalo da ju nema. što bi drugo moglo biti i što da radimo? kako da ga natjeram da ode natrag na pretrage?

Poštovana,
kako da ga natjerate da napravi obradu- nemam odgovor 🙂
U velikom broju slučajeva, muškarci se ne daju doktoru dok već ne zagusti.
Eventualno da mu napomenete da konstantno otežano disanje na nos, znači i manji unos kisika pa je moguće brže umaranje, slabija koncentracija, glavobolje, opće loše stanje, opterećenje kardiovaskularnog sustava….

Operil kapi nikako ne bih preporučila kroz duže vrijeme. Napraviti će više štete( oštetiti sluznicu nosa)nego koristi.

Ukoliko nije već obavio ranije, preporučila bih pregled specijaliste otorinolaringologa ( ORL) da se isključi “zakrivljenost nosne pregrade” i alergološko testiranje.

U međuvremenu bih ev.preporučila Aqua Maris Ektoin sprej za nos.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close