Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija utrujena – žalostna

utrujena – žalostna

Pozdravljeni
žE pred leti sem se borila z depresijo ,bila sem tudi hospitalizirana kar pa ni bilo kaj dost napredka.Obiskala sem tudi alternativno zdravljenje,ki mi pobiralo samo denar.Jemala sem antidepresive ,sedaj jih ne uživam.Pred 2,5 sem postala mamica ,ki pa je zelo lepo in naporno.Tukaj so se pričele ponovno pojavljat ,utrujenost ,nespečnost ,brezvoljnost ,žalost in v družbo ki že prej nisem pohajal mi ne odgovarja.ZELOteško se vklopim v pogovore z mamicami ki jih srečujem.Tamala je pa zelo odprta ,komnikativna,družabna,prijetna punčka.
Nimam prave volje ,tao da se moram kar porinit naprej.Večkrat sem tudi žalostna.Naj še omenim ,da tamala ne spi ponoči ,že od rojstva naprej.
Nisem nesramna do tamale ,mi pomeni vse .
Zanima me če se je zopet pojavila depresija ali samo utujenost ,ki nisem naspana?Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Draga mamica dveinpolletne punčke!

Dokler človek obvladuje utrujenost s spanjem, fizično aktivnostjo ali počitkom, in se po krepčilnem spancu počuti vitalen in čil, lahko vidi v utrujenosti normalen odziv organizma na običajne vsakodnevne obremenitve.

Kadar pa se zjutraj zbuja bolj izčrpan, kot je bil zvečer, ko je legel k počitku, ali pa se utrujenosti pridružijo še drugi znaki (na primer spalne, prehranjevalne in druge motnje, motnje razpoloženja, izguba energije in motivacije, različne bolečine ipd.), je utrujenost najbrž samo eden izmed t.i.alarmnih signalov, ki mu velja prisluhniti.

Ker imate iz preteklosti že izkušnjo z depresivnimi epizodami, obstaja verjetnost, da se težave ponavljajo. Obiščite osebnega zdravnika ali psihiatra, ki vas pozna že iz preteklosti.
Za samooceno se okvirno lahko preizkusite s kakšnim vprašalnikom, na primer tukaj:

Ali imate koga, ki bi vam v starševskih in drugih obveznostih lahko pomagal? Občasno druženje z mamicami, ki imajo podobno majhne otroke, bi vam lahko zelo koristilo.
Vstopite na forum “Obporodne stiske” (tukaj:), kjer boste našli podobne zgodbe in številne koristne nasvete.

Veliko veselja z vašo deklico vam želim in v svoji materinski ljubezni in nesebičnosti ne pozabite tudi na ljubezen do sebe!

Prisrčno vas pozdravljam!
Veronika

Skupina za mlade mamice:

New Report

Close