Najdi forum

Lep pozdrav vseh in podajte svoje izkušnje,

zanimajo me posledice regresije in če kdo pozna dobrega strokovnjaka iz tega področja,

hvala

Pozdravljena

O regresiji sem napisala članek, ki je bil objavljen v reviji Karma, prebereš ga lahko na strani http://www.notranjamoc.com – pasti regresije.

Regresijo izvajam na na individualni terapiji. Najpogosteje se zanjo odločim, ko nekdo opisuje, da se mu težave kronično ponavljajo, ali ima močan občutek, da je trenutna težava povezana z preteklim življenjem.

Ločimo regresijo v preteklo življenje in to življenje.

Moja osebna izkušnja regresije v preteklo življenje, je bila občutek velikega olajšanja, nekako tako, kot bi si očistila zasušeno težko blato iz čevljev.

Kot terapevt sem pozorna, da varno peljem osebo skozi proces. To pomeni, da sledim njegovi pripravljenosti srečati se s preteklostjo in preteklimi občutki.
Včasi nam nagaja ego, ki želi od nas več, kot pa smo v resnici pripravljeni predelati. V tem primeru predlagam delo na drugih vprašanjih, ki jih mora oseba še razrešiti.

Lp

Anita Kejžar Škulj, fizioterapevtka, energo terapevtka in core terapevtka. Tri letno izobraževanje na The School of Energy Healing in štiriletno iz telesne psihoterapije Core energetike.

IŠčem kakšnega dobrega strokovnjaka na področju regresije.
Vendar bi rad takšnega, ki te spravi v čisto hipnotično stanje.
seveda če obstaja.

lp

Iz lastnih izkušenj in iz izkušenj svojih kolegov resno svarim pred igricami z regresijo, zlasti z regresijo v globoki hipnozi, ki lahko posega v pasivne dele spominov prejšnjih življenj. To je izredno nevarno početje, ker tisti, ki vodi regresijo, ne more v celoti kontrolirati dogajanja. Obvezna je prisotnost psihiatra, zdravnika interne medicine in dobro poznavanje učinkov regresije ter izkušnje, kako človeka privesti nazaj. Prevečkrat se je namreč že zgodilo, da je bil človek po prebujanju popolnoma drugačen, agresiven, paničen, z motnjami vedenja itd.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Tudi mene zanima regresija, ker imam telo polno negativne energije in ne najdem vzroka za to.Zato me zanima iz kod izvira vzrok.

Pred dvema letoma in pol mi je umrl oče za rakom, še vedno se nisem sprijaznil da je odšel, medtem se cel čas borim s samim seboj, sem bil v hudi depresiji, ko se sploh več nisem trudil da bi živel še naprej, milo rečeno smilil sem se sebi in se prepustil toku življenja.
Ko sem bil koliko toliko fajn, pa mi pred 4-imi meseci v prometni nesreči odide najboljši sosed in prijatelj in še en starejši sosed, oba v istem avtu:(Tisti dan pa sem ju videl še 2 uri pred njuno smrtjo, ko sta se odpravila na pot:(žal ju ni bilo več nazaj:(Tisti dogodek me je zopet zabil v tla, da sem komaj še dihal, no sedaj pa pred tednom dni sva se razšla še s punco….

Saj se ne sekiram tako zelo za vse, delam veliko na sebi, veliko kaj preberem in vem, da se moram s tem sprijazniti in da je vse breme na meni, ampak veste obup pride hitro, vsaj če se dolgo boriš….
Depresija me je čisto ohromila, menjavam razpoloženja na hitro, sem brez energije, brez kakršnekoli motivacije, čeprav hodim v službo in sem v sorazmerno hitrem času napredoval, toda to mi nič ne pomeni….

Žalosti me, od očetove smrti se prepiram z mamo skoraj vsak dan, za večino sem jaz kriv, saj se trudim a mi mama zna stopiti na žulj in je spet ogenj v strehi, pravzaprav sva oba kriva za to.Jaz si enostavno več ne znam pomagat,zato se zatekam po pomoč v regresijo.Rad bi vedel ali je težava povezana s prejšnjim življenjem, ker sem v življenju nasploh bolj občutljiv in depresiven, sem nedonošen in pravijo da so nedonošeni otroci bolj nagnjeni h depresijam in so občutljivejši.Tudi na svet sem prišel burno, zaradi nedonošenosti sem bil na pol mrtev, rodil sem se v rešilnem avtomobilu pozimi na božič:DNo vsaj nekaj pozitivnega:)Nato sem zboleval za raznimi hudimi oblikami raznih bolezni, a sem preživel.Zato me zanima povezava s prejšnjim življenjem, ker enostavno želim ozavestiti in dati konec tej depresiji in nekoliko zvišati samozavest sebi.
Star sem 20 let.

p.s.:v bioenergetiko verjamem, ker sem v otroških letih imel težave s prebavo in sem z njeno pomočjo ozdravel in od tedaj naprej nisem imel nikakršne težave več.
Pa še nekaj, upam da nisem preveč off topic.

Hvala za odgovore pa lp

Sploh nisi “of topic”, saj smo tu zato, da skušamo pomagati, ko se ljudje znajdejo na razpotjih.

Regresija je metoda, v kateri te vodja popelje, s pomočjo delne hipnoze, v enega od prejšnjih življenj. Vendar regresija ni primerna za terapijo težav, ki jih imaš. Kaj vemo, koliko življenj v človeški obliki je tvoja duše že morala živeti? In niti tega ne vemo, če tvoje težave izhajajo iz enega od prejšnjih življenj tvoje duše, kaj šele, da bi vedeli, ali je bilo to že življenje v človeški podobi. S HATMARA tehniko se obraćamo celo na začetek stvarstva, v jedro tvojega energetskega bitja in tam iščemo napako. Oglasi se kaj po mailu in skušala bova odkriti, kje je prišlo do napake, ki je kriva za sedanje stanje!

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Veliko sem brala o teh stvareh in v regresijo s hipnozo se mi zdi prenevarno spuščati, zato najbolj priporočam nehipnotično regresijo. Poznam gospo iz okolice Ljubljane, ki jo je pred kakim letom še izvajala, a bi se morala pozanimati, ali se s tem še ukvarja (če koga zanima, naj mi sporoči).

Moje izkušnje so samo pozitivne, po nehipnotični regresiji (kjer sem bila ves čas pri polni zavesti in sem lahko vse kontrolirala) sem se počutila bolj lahko in sproščeno. Res pa je, da nisem šla tja z namenom razreševat neke probleme, ampak zaradi radovednosti, in tako se mi ni zgodilo nič šokantnega. Vsekakor pa se zdaj bolje poznam.

Draga Manca!

Vidim, da si bila zelo aktivna zadnje dni, po tvojih prispevkih. Na MON-u imamo radi take sodelavce, čeprav smo veseli tudi vseh tistih, ki nas klikajo, da bi prebrali nekaj o podobnih težaveh, kot jih imajo sami. A taki, ki napišejo svoj prispevek, so nam še posebej dragi.

Z regresijo se ukvarjam že 22 let in moram ti povedati, da je delitev na “hipnotično” in “nehipnotično” napačna. Postopek v globoki hipnozi, ki omogoča dostop do najglobjih plasti pasivnega spomina prejšnjih življenj, se imenuje “degresija” in se lahko izvaja le ob prisotnosti usposobljenega zdravstvenega osebja ( psihiater, internist, reanimator ), ki zna poseči vmes, če gre kaj narobe ( in pogosto gre ). S tem postopkom zdravimo težje primere shizofrenije, sveda ne pri nas, kjer bi bil samo namig na kaj takega heretično dejanje in bi temu sledila takojšnja izključitev iz ceha.

Tudi regresija se opravlja pod hipnozo, s tem, da je ta hipnoza veliko blažja in ji pravimo “alfa stanje”, torej ima človek budne vse čute, vendar je popolnoma sproščen in miren ter se zaupa terapevtu, ki ga vodi “na izlet po plasteh aktivnega spomina prejšnjih življenj”. Tudi v tem postopku lahko pride do nepredvidenih reakcij, saj pogosto naletimo na travmatične spomine iz prejšnjih življenj, ki se niso umaknili v pasivni spomin. Terapevt mora vedeti kar nekaj stvari več, kot samo poznati postopek vodenja v regresiji, zato se prepuščemo le terapevtom, ki jim popolnoma zaupamo. Je pa sam postopek poživljajoč, zelo umirja, odpira nove dimenzije v razmišljanju o samemu sebi in rešuje mnoge probleme, ki jih ima človek s samim seboj. Recimo, da jih osvetli iz novega zornega kota in omogoči prepoznavanje vzrokov zanje.

Kar se pa radovednosti tiče, pa priporočam previdnost. Kot ne jemo farmacevtskih zvarkov iz radovednosti in se ne podvržemo raznim teapevtskim postopkom, kot je obsevanje s cobaltom ali invazivnim diagnostičnim postopkom iz čiste radovednosti, tudi ne priporočam uporabe regresije, zlasti pa ne degresije “iz čiste radovednosti”. Zelo pa priporočam regresijo v primeru težav ( neosnovan strah, tesnobe in ostala anksiozna stanja, nemir, depresija itd. ).

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Jaz imam taka stanja, kot so napisana v oklepaju zgoraj.

Rada bi šla na regresijo, da ugotovim, zakaj tako propadam, oziroma zakaj mi nobena stvar v življenju še ni uspela. Gre se za nek globok občutek v sebi, ki je totalno destruktiven in me je pripeljal pred lastno destrukcijo. Tega nočem več, pa se ga ne morem znebiti, že kar vnaprej mislim, da bo vse propadlo in dejansko potem res propade. Je pa tolk globoko, da mi povozi skoraj vse.

Kdo in kako bi mi znal pomagati? Lahko dobim kakšen naslov?

Žal tvoj elektronski naslov ni dostopen, Gostja, zato prosim, da se mi čim preje oglasiš po mailu na naslov [email protected].

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Pozdravljeni, glede na to, da sem odločena iti na regresijo, bi vas prosila za kakšen nasvet – strokovnosti pri tej občutljivi poti, se ne bi branila.
Zanima me, glede na to da imate večletne izkušnje, ali obstaja možnost, da izvem zakaj imam že skoraj celo to življenje določene zdravstvene težave, katere mi predstavljejo težave na večih pomembih področjih?
Hvala popotnica

Spoštovana popotnica!

Večkrat sem že pisal o regresiji tudi na tem forumu in z njo se ukvarjam že 22 let. Priporočal bi vam knjigo Vilija Ravnjaka: Smaragdna pot, ki opisuje celoten postopek, ozadje in učinke regresoterapije, pa še mnogih drugih duhovnih poti. Knjiga se mi, v tem oolju, zdi najprimernejša, pa tudi g. Ravnjaka cenim, kot izjemnega strokovnjaka za to področje.

Vzroki za nekatere nevšečnosti lahko ležijo v karmičnih zapisih duše in nekateri od njih so tudi “odpravljivi” s postopkom regresoterapije. Predvsem gre tu za psihične in psihosomatske težave. Tako, kot nobena od znanosti ni univerzalno uporabna, pa seveda tudi regresoterapija nima odgovorov na vsa vprašanja, zato vam težko zagotovim uspeh, predvsem, ker ne vem, za kakšne zdravstvene težave gre. Reciva pa tako, kot pravi danes sodobna medicina: “Poskusite, škodovati vam ne more!”

Vas pa tudi tokrat opozarjam pred neetičnimi “zdravilci” ( in še zdaleč ne spadajo v to kategorijo vsi, ki se ukvarjajo z alternativnimi vedami ) – dogovorite se za ceno in ne pristanite na veliko število ponovitev terapije! Jasno, da je tudi znanje zdravilca dragoceno in ga je potrebno spoštovati in ceniti. Ne nazadnje je tudi veliko invstiral v svoje znanje (običajno). Vendar vedite, da stane izobraževanje in usposabljanje vrhunskega strokovnjaka v sodobni medicini cca. 4.000.000,00 USD ( recimo, da ima tak strokovnjak naziv prof.dr…………………, dr.med ). Pregled v samoplačniški ambulanti pri takem strokovnjaku stane med 40 in 60 EUR. Za 60 EUR tak strokovnjak že uporabi tudi napravo, ki stane najmanj 10.000,00 USD. Ustrezno temu naj bi bile tudi cene v alternativni dejavnosti, kjer pa je potrebno ceno izobraževanja in usposabljanja deliti s 500 do 1000. Rekli vam bodo sicer ( nekateri ), da je njihova “sposobnost” Božji blagoslov, ampak Bog ima tudi nekaj pri tem, ko dr. Kneževič ali dr. Klokočovnik, dr. Vokač ali kdo drug od naših priznanih strokovnjakov 8 ur brskajo po vašem odprtem srcu ali, ko dr. Koršič ali kdo drug brska celo dopoldne po možganih vašega otroka. Bog, veste, je v vsakem od nas, pa tudi v vsakem martinčku in vsaki travici…….

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Hvala za odgovor. Bi mi lahko napisali kakšno referenco – mogoče izvajate to vi? Res vam bi bila hvaležna – nisem dolgo na tem portalu tako, da ne vem ali tu obstaja kakšen zasebni mail? Namreč, ko brskam po internetu najdem kar preveč ˇstrokovnjakovˇ, tako da se je v tej poplavi težko znajti.

Ker vaš elektronski naslov ni dostopen in vam ne morem odgovoriti preko zasebnega sporočila, mi prosim napišite sporočilo na [email protected].

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Pozdravljeni

Že kar nekaj let se odločam za regresijo, pa mi do sedaj še ni uspelo… Eden glavnih razlogov je primeren terapevt, kje, kako ga najti. S temi stvarmi se ni za igrati, na žalost pa je med nami preveč samooklicanih “mojstrov” ki take odločitve še otežujejo. Torej kako priti do nekoga, ki ve kako se tem stvarem streže?

Lep dan

Živjo!

Tudi jaz se zanimam za regresijo. Pri dveh letih mi je umrl oče in zelo rada bi se ga spomnila, ker nažalost nimam niti enega spomina. Zanima pa me tudi zakaj imam v glavi nekakšno oviro pri risanju. Bi lahko rešile te stvari s pomočjo regresije? Je omejitev starosti? Stara sem 16 let in me je malce strah, da me ne bi jemali resno.

Lp

Draga Svoboda,

oba problema, ki ju izpostavljaš, nista rešljiva z regresoterapijo. V kolikot ti to predstavlja travmo, bi priporočil kakšno drugo metodo, recimo metodo transformacije. Vendar žal s teboj, zelo verjetno, ne bo hotel delati noben terapevt, dokler ne dopolneš 18. leta ali ob prisotnosti strašev oz. pooblaščenih skrbnikov.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Tudi meni se dogaja enako! Edina pozitivna in svetla točka, ki jo vidim ta trenutek sta moja otroka. Sicer pa težave in negativizem na celi črti (zdravje, ljubezen, finance…)! Bi mi lahko kdo pomagal pri reševanju moje situacije?

Tudi za tvoje probleme, brezupna, verjetno regresoterapija ni prava pot. Ni “čudežnega” ozdravljenja oz. poti iz situacije, če sama nisi pripravljena sodelovati. Ne glede na to, za kakšno terapijo se odločiš, je tvoja vstrajnost in sodelovanje neizogiben pogoj.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Ali je že bil kdo pri xxxxxxxxxxxxxxx iz xxxxxxxxxxxx? On tudi izvaja regresijo, pa me zanimajo vaše izkušnje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close