Najdi forum

Leto brez cokolade

Pozdravljeni 🙂
Stara sem 15 let in obiskujem 1. letnik srednje sole. Porodila se mi je zamisel, da bi se za eno leto odpovedala cokoladi (tudi nutelli, beli cokoladi in vsem sladkarijam, ki jo vsebujejo). A bi si skozi mesec ali pa dva razporedila eno tablico temne cokolade (70% in vec), ker ima ta dosti dobrih lastnosti. Meni se ideja zdi super, trenutno sem na postu brez sladkarij in mi gre prav tako ful supeeer (:):):)), zato sem zacela razmisljati, da bi ga se “malo” potegnila, ampak le za cokolado in cokoladne izdelke.
Ima kdo izkusnje? Kaksna se vam zdi ideja?
Ostanite pozitivni, zdravi in srecni se naprej ;)!

Draga “Rožica98”!

Sploh ne veš, kako zelo sem bila tvojega mejla vesela – takšnih mejlov si želim čim več!!! Sem ti hotela že takoj v soboto zvečer odpisati, a so me potem druge zadeve od tega potegnile… Ampak – evo me zdaj!

S svojo idejo oz. odločitvijo si me vrnila v leto 2000, ko sem se tudi jaz odločila, da se preverim in poskusim zdržati leto dni brez čokolade, da vidim, če mi bo uspelo, ali pa sem že preveč odvisna od nje… ??? Ne boš verjela, ampak kljub bojazni sem se ji z lahkoto, brez najmanjšega problema odpovedala. Kot sem jo prej z užitkom jedla in je je bilo na čase absolutno preveč, tako sem zdaj veselo živela brez nje. In ko sem to spoznala, sem jo po 1 letu spet začela jesti in zdaj še z večjim užitkom, saj sem spoznala, da od čokolade nisem odvisna. Najbrž imam “srečo” v zvezi s tem in ne gre vsakomur to tako zlahka od rok. Vse je stvar volje oz. od-ločitve, od tega, da se ločiš od nekoga ali nečesa. Moraš si upati pustiti, da te boli, da nekoga oz. nekaj pogrešaš, a da si znaš to praznino zapolniti na nek konstruktiven, sebi prijazen način: gozd, meditativna glasba, sprehod, molitev,… To je samo nekaj predlogov in vsakomur je blizu nekaj drugega.

Kakor sem bila prej “nora” na Milko, tako zdaj obožujem temno čokolado ali pa si kupim bio vaflje s črno čokolado ali pa bio ovsene piškote v Lidlu. Še boljši pa so neki polnozrnati piškoti iz Spina. Še angelčki bi si prstke oblizali, tako so slastni. Še malo in bo “cukr” v rangu cigaret in alkohola, zato se je modro že zdaj prestaviti na polnozrnate, hranljive stvari, če že potrebujemo sladkor oz. si ga želimo. In kot vedno bom tudi tokrat rekla, da nobena stvar ni sama po sebi škodljiva, bolj je škodljivo to, da jo zlorabljamo…

Draga ti, držim pesti zate in tvoje druženje s čokolado v prihodnosti, zgoraj pa je nekaj misli na tvojo temo!

Srečno!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close