Najdi forum

kitajska zelišča

Pozdravljeni

Zaradi avtoimunskega vnetja ščitnice in kroničnega rinitisa jemljem Andrographis chuan xin lian. Ne vem, če je to res najbolj priporočljivo za moje težave.
Poleg tega sem kupila tudi Fulfix – proti izpadanju las, zaradi alopecie areate. Po mesecu dni so rezultati zelo dobri, rastejo mi novi lasje in tudi izpadajo mi ne več toliko.

Sedaj pa vprašanje. Moja znanka mi je rekla, da so na Kitajskem zdravnilna zelišča gojena zelo “nezdravo”, zaradi tega imam pomisleke. Predvsem se bojim, da bi mi kaj od tega škodovalo. Za Fulfix je prikazan na njihovi strani tudi certifikat Eu, da je zdravstveno neoporečen.

Prosim za vaše mnenje.
hvala.

Pozdravljeni!

Vesela sem, da ste postavili to vprasanje. Na skatlici zdravil bi moral biti jasno viden zig ali nalepka GMP. To nekako zagotavlja, da ima distributer pregled nad vso tehnologijo priprave zelisc od semen, gojenja, trgatve oz. bere, procesiranja, cistoco, tako zemlje kot tovarne in ljudi.

Zal, mnogo zelisc na trgu, predvsem internetnem trgu, ni cistih in vsebujejo svinec in druge tezke kovine, so skropljena s pesticidi, so beljena in imajo kljub temu GMP certifikat na skatlici. Denar res lahko vse kupi!

V ZDA imamo to drugace urejeno. Zdravniki TKM, kupujemo od distibuterja, ki je lastnik ali partner tovarne, ki goji in pripravlja zelisca. Oni imajo certifikat, ki zagotavlja, da so, zelisca, kupljena pri njih, brez tezkih kovin, niso skropljena ali beljena in hkrati tudi zagotavlja, da imajo zaposleni v tovarni zagotoveljene pravice po mednarodni pogodbi. Res je da so ta zelisca nekoliko drazja, vendar so varna.

Kako je s tem v Sloveniji ne vem, bojim pa se, da se zelisca kupujejo vsepovsod.

Chuan Xin Lian je protinfecijsko zelisce oz. kombinacija treh zelisc: Chuan Xin Lian, Pu Gong Ying in Ban Lan Gen. Uporablja se za: ciscenje vrocine, prezene toksine in hladi kri – to so indikacije po TKM.

Najpogosteje se uporablja za: akutna in kronicna bakterijska in virusna vnetja kot so: vnetje bezgavk, zlez in tonsilitis – angine.

Ne morem reci ali je to zdravilo dobro za vas ali ne, ker vas nisem pregledala. Osebno, za kompleksne kronicne bolezni, ne uporabljam tabletk pac pa pacientu predpisem njemu prikrojeno formulo.

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close