Najdi forum

Pozdravljen,
srečala sem človeka, ki me je duhovno zelo pritegnil in kasneje ugotovila, da je sorodna duša.
Zanima me, kakšen je skupen namen dveh sorodnih duš če se kot take prepoznajo.
Iz določenih razlogov se je stik prekinil. Ali je težnja, magnet, da se take duše povezujejo?
Koliko takih duš pravzaprav srečaš v življenju?

Pojem “sorodna duša” se sicer ne pojavlja v strokovni literaturi, se pa pojavlja v beletristiki in označuje ljudi, ki imajo enake ali podobne vrednote, cilje, interese in odnos do duhovnosti. V bistvu so to duše, ki so se nekoč, v prejšjih življenjih, že usklajevale. Poznamo še izraz “duša dvojčica”,ki je tudi nepravilno uporabljan. V strokovni literaturi to lahko imenujemo “komplementarna duša”, vendar v tem primeru ni šanse, da bi se v realnem življenju srečali z nosilcem te duše. Lahko pa gre za dokaj usklajeno dušo s poznanstvom iz večih prejšnjih življenj.

Namena sorodnih dušp ni, vsaj doslej nisem naletel nanj, se nam pa pogosto zdi, v svoji emocionalni naravnanosti in odvisnosti od ega, da smo srečali sorodno dušo. Preostanek vprašanj pa lahko odogovorš sedaj sama.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Zakaj ni možnosti, da bi se v realnem življenju srečali z nosilcem te duše? Lahko, prosim, napišete kaj več o tem?

Treba je začeti pri STVARJENJU, torej pri tistem prvem “bumu”, v katerem so se zvezde razsula v vesolje in je nastal tudi naš svet. Takrat so se duše razdvojile, na dva dela, ki se iščeta, dopolnjujeta in si izmenjujeta energijo ves čas bivanja. Šele, ko obe izpolnita svoje naloge, bodisi dharmične, karmične ali izkušenjske, se lahko spet združita. Takrat steče vitalna energija v njima in, kot ena duša, odideta v Nirvano, kjer pa vitalna energija ni več potrebna, zato se vrne.

Če bi se to srečanje zgodilo preje, bi bilo narobe. V dušah, ki nista izpolnili svojih nalog, vitalna energija nebi stekla in nemogoč bi bil odhod v Nirvano. Zato je poskrbljeno, da sta nosilca teh dve duš tako različna, po času, prostoru, rasi, spolu itd., da se nikdar ne srečata, čeprav se ves čas dopolnjujeta.

Več o tem lahko prebereš v obsežnejši razlagi Kabale.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close