Najdi forum

Mojega očeta je kap

Imate kakšne izkušnje s terapijo po možganski kapi? Morda kakšen izsledek o rezultatih?

Pozdravljeni,

pravkar pri nas poteka projekt, v katerem spremljamo 8 različnih oseb z različnimi težavami, ki redno hodijo v hiperbarično komoro.

Med njimi je tudi gospod star 57 let, ki okreva po možganski kapi – anevrizma v možganih, kar se je zgodilo pred dvema letoma. Od takrat ima prizadeto leva stran telesa in govor.

Gospod je že po nekaj terapijah občutil kar nekaj sprememb: že po prvi terapiji je prespal celo noč, kar se ni zgodilo že leto in pol, saj se je ponoči prebujal, ker ga je zeblo v noge in roke. Po terapiji pa je imel roke in noge tople in je spal celo noč. Naslednji dan je bilo opaziti, da govori šumnike, ki jih prej ni mogel. Po drugi terapiji je čutil, kako premika noge in roke in po tretji terapiji je res sam premaknil roko ter vstal iz invalidskega vozička in sam prehodil nekaj metrov.
Tudi splošno počutje je boljše, gospod ima več energije, volje in veseli se vsake terapije.

V raziskavah, ki so bile narejene na ljudeh po možganski kapi, so zasledili lepe rezultate in napredek in najbolj zanimivo pa je to, da se stanje po prenehanju terapij ne povrne nazaj v prvotno, ampak napredek ostane. Več o raziskavah si lahko preberete tukaj

Seveda je potrebnih več hiperbaričnih kisikovih terapij, a napredek je očiten.

Peter Kokalj vodja razvoja hiperbaričnih komor in hiperbarični inštruktor http://www.hbot.eu

Ta terapija in rezultati zanimajo tudi mene. prosim za več informacij – lahko na [email protected]

lp
marko

Pozdravljeni Marko,

okrevanje po kapi je zelo učinkovito s pomočjo hiperbarične kisikove terapije. O tem je veliko primerov v tujini, na Japonskem na primer se hiperbarična terapija uporablja kot primarna terapija po kapi in jo krije zavarovalnica. Pri nas žal še ni tako.

Rezultati se zaznajo zelo hitro, zato vam svetujemo, da preizkusite in se sami prepričate. Prav tako rezultati ostanejo in se ne poslabšajo ali celo povrne v prvotno stranje, ko prenehate s terapijami.

Prosim, sporočite več informacij: starost osebe, ki jo je prizadela kap ter pred koliko časa se je to zgodilo.

Peter Kokalj vodja razvoja hiperbaričnih komor in hiperbarični inštruktor http://www.hbot.eu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close