Najdi forum

Kolki in uporaba HBOT na domu

Spoštovani,
že nekaj časa se zjutraj zbujam z bolečino v levem kolku, ki pa postaja čedalje močnejša, tako, da me večkrat ponoči tudi zbudi. Potem si ne najdem mesta na postelji, pomaga le hoja, gibanje in čez dan je bilo do sedaj OK. Težave s kolki sta imela tudi moj oče in teta, ki je bila operirana (menjava sklepa). Naj povem, da sem stara 48 let, visoka 181 cm in pretežka (83 kg), česar se zavedam in vem, da bi redukcija teže razbremenila vse moje sklepe, tudi kolena, na katerih imam zaradi ponavljajočih izpahov pogačice v mladosti in operacije desnega kolena diagnosticirano arterosklerozo.
Svetujte mi, kako si lahko pomagam doma – obkladki, mazila ali kaj podobnega, saj k svoji zdravnici ne bi šla še rada. Ali je možno to komoro uporabljati tudi doma in kakšne so potrebna znanja ali posebnosti, da bi lahko to sami uporabljali. Govori se, da je imel takšno komoro tudi gospod Zidar. Ali je to res?
Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

ker hiperbarična kisikova terapija blagodejno vpliva na vezi in sklepe, saj vezi postanejo bolj prožne, menim, da bi vam tovrstna terapija koristila, vsekakor pa je odvisno od vzroka bolečin. V kolikor gre za obrabo, bo komora to le olajšala.

Hiperbarično komoro lahko kupite in uporabljate tudi doma. Za opravljanje komore potrebujete opravljen tečaj za hiperbaričnega operaterja, ki ga lahko opravite v Hiperbaričnem centru AHA (Verovškova ul. 55, Ljubljana). Več o tečaju, na katerem pridobite mednarodno licenco za hiperbaričnega operaterja, si lahko preberete tukaj.

Hiperbarična komora je ena najboljših investicij v vašo prihodnost in verjamem, da bo v prihodnosti postala sestavni del marsikaterega doma.

Žal ne poznam komore, ki jo je imel oz. jo ima g. Zidar doma. Slišal sem različne govorice o komori g. Zidarja, zato nisem prepričan, ali ima in uporablja hiperbarično komoro ali le kisikovo komoro. Razlika je namreč velika, saj je tlak v HBOT tisti, ki poudari moč kisika.

Peter Kokalj vodja razvoja hiperbaričnih komor in hiperbarični inštruktor http://www.hbot.eu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close