Najdi forum

No, jaz bi pa rada razbila tale mit o jedenju rastlin..a se rastlino res uniči, “ubije”, ali rastline res trpi ter ali so s tem res kršene duhovne strukture. Kolikor sem brala na internetu je Bog dal rastline za hrano…in zato ne vem od kod panika, da rastline tudi trpijo, ko jim jemo…itde..

Lepo bi prosila, če mi lahko daste en komentar v zvezi z jedenjem rastlin…oz kaj potem sploh priporočate jesti….

Hvala, lp, T

Jah, če si pa tole prebrala na internetu, bo pa že držalo. Ker vse, kar piše na internetu, je čista resnica….. HAHAHA.

Rastline so prav tako živa bitja, kot živali ali, kot mi, ljudje. Razlika je v številu kal. Po številu kal razlikujemo bitja z eno kalo – razmnožujejo se s kaljenjem semena, butja z dvema kalama – razmnožujejo se z delitvojo celic, bitja s tremu kalami – razmnožujejo se z ali v jajcih in bitja s 4 kalami, ki se razmnožujejo z oploditvijo jajčeca in rastjo v maternici – to so vsi sesalci. Seveda se vsa ta bitja razlikujejo tudi po razvitosti živčnega sistema. Človek je najvišje razvito živo bitje na Zemlji in poleg 4 kal ob rojstvu, lahko razvije do 16 kal ( sposobnosti ). V človeku, kot najvišje razvitem bitju, obstaja individualna duša, med tem, ko imajo vsa nižje razvita bitja kolektivno dušo.

Če razmišljamo o tem, kam gredo vsa človekova telesa ali drugače, vsa telesa živega bitja ( snovno, astralno – z praničnim, umskim, intelektualnim ovojem in ovojem blaženosti – ter kavzalno ) po t.zv. smrti ( smrt je v bistvu le ena od oblik snovnega bitja, ki je edino sestavljeno iz organskih snovi, ki pač propadajo in propadejo na svoje osnovne sestavine, kot so ogljik, vodik, kisik in ščepec žlahtnih plinov ), vsa ostala telesa, kot tudi samo živo bitje pa so večna in menjajo le svojo zunanjo podobo ( um je del snovnega telesa – sive možganske celice ), ugotovimo, da bi pri poenostavljenem razmišljanju lahko naredili človeka kar doma, na mizi, z uporabo omenjenih elementov, ki jih lahko kupimo v vsaki trgovini. Pa ne gre tako lahko, ker nam manjkata dva pomembna sestavna dela – informacija in energija. Informacija je del Božanskega načrta, ki se je aktiviral ob Stvarjenju ( 5.000 let stara semena ječmena, najdena v Egiptovskih piramidah, so vsklila, ko so bila izpostavljena ustreznemu okolju – minerali, vlaga in temperatura ). Informacija je torej večna in počiva, dokler ni vsajena v ustrezno okolje. Energija pa je Stvarnik, jaz mu rečem Bog. In ker se Bog ni dal na toliko in toliko delčkov, da bi ga bilo v vsakem živem bitju malo, je v vsakem živem bitju CEL BOG, kar nas povezuje, torej vsa živa bitja, v ENO. Tako je Bog v meni, v vsakem martinčku in v vsaki travici.

Rastline rastejo zato, da se z njimi prehranjujemo, do tu se strinjava. Vendar nas to še ne odvezuje od tega, da bi tudi vsaki rastlini, ki jo pojemo, ne izrazili hvaležnosti in spoštovanja in se opravičili, ker jo bomo utrgali, skuhali in pojedli – s tem je pač rastlina izpolnila svoje poslanstvo, svojo dharmo. Nikakor pa žival, ki je tu, da si z njo izmenjujemo proizvode ( n.pr. mleko ), ni namenjena naši prehrani in temu, da jo gojimo in koljemo po mili volji. Dokler bodo na svetu klavnice, bodo na svetu tudi vojne.

Vsako bitje ima, v ekosistemu, točno določeno funkcijo, ki je spet del Božanskega načrta. In funkcija krave je, da nam daje mleko, kot edino popolno živilo – prav gotovo pa ne, da nam daje sočni biftek.

Torej, jesti rastline da. Gojiti jih za prehranjevanje da, dokler jemo zato, da živimo in ne živimo zato, da jemo. Pa vendar je tu potrebno spoštovanje in poseben odnos tudi do rastline, ki jo utrgamo in pojemo, kot do vsakega drugega živega bitja.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close