Najdi forum

Vprašanje

Spoštovani.

Ker mi je pravkar umrla mama, se lotevam gospodinjskih opravkov in s tem kuhanja sama. Sedaj me zanima, koliko časa “zdrži” goveja juha v hladilniku z mesom vred notri? Kako vem, če se ni skisala – po okusu? Zamrzniti je ne morem dati, ker ni prostora v skrinji. Kaj pa kuhana govedina – se jo sme dati naknadno zamrzniti in predtem posoliti (da se konzervira)?

Sem pa sedaj skuhala domače kravje mleko in me zanima, kaj naredim? Ga pustim na pultu, da se ohladi in potem dam v hladilnik? Koliko časa bi potem mleko zdržalo v hladilniku? Eno mleko iz trgovine se mi je namreč v hladilniku skisalo, to sem ugotovila, ko sem ga dala kuhati.

Hvala in lep pozdrav.

____________________________________________________________________________________________________________ “A reader lives a thousand lives before he dies, said Jojen. The man who never reads lives only one.” George R. R. Martin: "A Dance With Dragons"

Govejo juho (jaz vam priporočam da jo precedite) lahko hranite do 3 dni v hladilniku. Pred uporabo jo regenerirate (pogrejte) in naj vre vsaj 5 minut. Predeno jo zaužijete poskusite saj boste po okusu ugotovili ali je ustrezna ali ne. Če ima kisel priokus, potem jo zavrzite.
Meso lahko enako hranite 2 do 3 dni, naj bo pokrito, pred uživanjem ga dobro pregrejte.

Soljenje pred zamrzovanjem ni potrebno ker je tudi zamrzovanje eden od postopkov konzerviranja.

Vedeti je dobro, da več kot je postopkov obdelave (kuhanje, zamrzovanje, pogrevanje….) manjša je kakovost hrane. najbolje je seveda sveže pripravljeno in namenjeno takojšnjemu uživanju, a žal vsi vemo da nam življenjski tempo tega pogosto ne omogoča.

Ko mleko skuhate ga pokritega ohladite (pokrite zato da ne pridejo vanj mikrobi iz zraka) in nato že hladnega prestavite v hladilnik. Vseeno gre še vedno za sveže mleko (ni UHT obdelano kot je trajno) zato trajanje ni dolgo, dva do največ tri dni.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close