Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil ČESENJ IN SMRAD

ČESENJ IN SMRAD

Tale zapis sem zasledil in zanima me če je kdo to poskusil, kako je bilo s smradom, se je želodec kej upiral … Citiram in se opravičujem ker je zapis v hrvaščini, jaz pa nimam časa za prevod: Problem je sa belim lukom naravno što ima jak i nekima neugodan miris. Taj momenat se lako može preduprediti tako što će te svako jutro u toku 1-2 meseca uzimati na prazan želudac pola sata pre jela sa čašom vode 2-3 cele oljuštene kriške domaćeg belog luka. Popijete ih jednostavno kao što pijete neki kapsulirani lek. U tom slučaju će te izbeći neprijetan miris u ustima, nećete imati gorušicu ili gastritis zbog iritacije sluzokože želuca. Ključna stvar je da beli luk tako nesvaren u svojoj prirodnoj kapsuli dodje do debelog creva te tamo lagano počne otpustati svoje lekovite sastojke. Upravo se u debelom crevu i nalazi najveći broj tih okidača crevne propustljivosti. U prvih nekoliko dana će te imati navalu neprijatnih i smrdljivih gasova, jer kandida prilikom uništavanja otpušta razne toksične gasove, ali se za par dana to svede na neku prihvatljivu meru.

Zagotovo se tako lahko izognete “smradu iz ust” zaradi uživanja česna, toda vonj po česnu se čuti tudi preko kože, seveda v manjši meri in lažje ga tudi prekrijete.
Česen na naše zdravje deluje ugodno zato se ne bi izognili uživanju le tega.
Prilagodite uživanje tudi vašim aktivnostim in obveznostim, torej pred sestankom ga ne uživajte, privoščite si ga obilneje ob koncu tedna, ko imate še čas, da se vonj porazgubi.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close