Najdi forum

živa voda

Zanima me, če z ionizatorji vode, ki so ponavadi montirani pod pultom, dobimo enako “živo vodo” kot pri jemanju activ-h – žive vode fhes?
Hvala za odgovore

Kakšna je definicija žive vode, kako se jo izmeri….
Žal vam teh podatkov ne morem dati, je pa res, da je tega na trgu veliko (ko promovirajo živo in informirano vodo), vendar je to področje, ki s ga že malo v metafiziko. Čeprav sem o tem že veliko brala in slišala, si teh zadev ne bi upala komentirati.
Se pa s temi zadevami uspešno na znanstveni osnovi ukvarja Inštitut Bion.

Morda pozna odgovor kateri od obiskovalcev foruma?

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Pozdravljeni!

Sem že mislila odpreti novo temo, pa sprašujem kar pod to..

Na trg je prišla nova “steklenica” za pitje vode (vemo, da se iz plastike izloča veliko slabih snovi), na spletni strani http://www.flaska.si lahko preberemo nekatere pozitivne učinke te steklenice. Ampak. Kako je lahko steklenica informirana? Kako lahko vsebuje informacije? S parimi stavki “dokazujejo” spremembo vode, a vednar je že sama kvantna fizika (kot veda) precej skrivnostna, neraziskana..

Ve kdo kaj več o tem? Rada bi konkretno razlago, na spletni strani se flaška prodaja za 20€, a se mi ne zdi nič boljša od kake navadne flaške (npr. od Radenske). Če pa že lahko v flaško dodajo informacije (?!), zakaj ne bi tega imeli že v zbirališčih vode ali v vsakem gospodinjstvu? Ne vem, zakaj, a zdi se mi velik nateg.. Ljudje pa nasedejo, ker marsikdo o kvantni fiziki ne ve ničesar, a vendar se sliši tako pametno.

O informirani vodi se zadnja leta veliko govori. Pri nas se lahko kupijo kozarci, steklenice. Ali je to zavajanje ali ne težko odgovorim. Dokazano je, da voda lahko vsebuje nekatere infromacije in jih tudi prenaša. Vanjo lahko vtisnemo informacijo. Kot sem že enkrat omenila se s tem in podobnimi področji pri nas ukvarja Inštitut Bion, ki je ustanova, z določenim renomejem, saj zaposluje visoko šolane ljudi, ki raziskujejo in ustvarjajo ravno na teh, če lahko tako rečem “mejnih” področjih. Eden bolj znanih naših inovatorjev je tudi Vili Poznik.
Zakaj teh stvari ne dajo na izvor vode? Saj ste sami ugotovili v vsem tem je tudi trženjska poteza.
Vnesite v brskalnik: informirani kozarci, Vili Poznik, Inštitu Bion, morda izveste kaj bolj uporabnega.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Ko berem te poste, se mi postavlja vprasanje…..kaksne informacije vendar prenasa ta informirana voda?!? Ali te informacije na vodo prenese nek clovek…..torej je to nic drugega kot manipulacija…..???

Žal imam na tem področju premalo znanja, da bi vam lahko strokovno odgovorila, sem pa prebrala že nekaj teorij in raziskav o tem.
Kot sem navedla zgoraj poskusite pogledati in povprašati na omenjenih naslovih.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Če bi radi živo vodo, se odpeljite do najbližjega izvira v naravi in si jo tam natočite in popijte, v Sloveniji imamo kar nekaj odličnih voda, še posebej tukaj na zahodu Slovenije, nekatere vode naj bi celo prekašale najbolj znane svetovne vode, npr. grofova voda iz okolice Tolmina naj bi bila boljša kot voda iz Lurda, v Baški grapi pa imamo decovo vodo, ki je ravno tako ena boljših, energetsko polnih voda.

Sem pobrskal med različnimi članki objavljenimi na to temo in sem našel tole:

Vzeto iz članka: http://ziva-voda.com/clanki/ziva_voda_podaljsa_zivljenje.pdf

Se deloma strinjam z Aleksis, moram pa opozoriti, da te vode niso tako žive kot bi mislili…

iz članka na spletni strani: http://www.megahydrate.si/vodik-nas-vsakdanji/

Osebno vseeno popijem redno tudi kakšno kapsulo, ki vsebuje FHES, saj so koristi, ki jih občutim neprimerljive s tem, da si ne bi tega privoščil.
Vsekakor se strinjam, da smo v Sloveniji lahko zadovoljni, ker imamo še vedno dokaj kvalitetno vodo, kot drugje po svetu in za to smo lahko hvaležni. Če bom pa kdaj šel v tisti konec Baške grape, pa z veseljem poiščem izvir in si natočim kakšno steklenico ali dve za domov 🙂

Vsem skupaj želim zdravja in dobrega počutja,
Marjan

Tudi meni ni všeč v 3 dni govorjenje o stvareh, ki jih ni možno izmeriti s standardiziranimi metodami. Pri alkalni ionizirani vodi, ki se imenuje tudi živa voda, pa je drugače. Ta voda ima izmerjen močno negativen ORP – oksidacijsko redukcijski potencial, ki je značilen za antioksidante.
Merjenje ORP je standardizirana metoda in pravi dokaz za vsebnost aktivnega vodika, ki je močan naravni antioksidant. To še posebej polagam na srce tistim, ki nasedajo t.i. “zdravilcem”, ki z ne vem kakšno bioenergijo zdravijo (beri praznijo) denarnice ubogim bolnikom.

New Report

Close