Najdi forum

IronGym

Dober dan!

Vem, da to ni prava tema za podatke o fitness pripomočkih ampak ne dobim druge.

Zanima pa me, če bi lahko z IronGym pripomočkom tudi shujšal kot tudi pridobil mišice?

Treniral bi 30min dnevno in potem še 30min na sobnem kolesu..

Star sem 15 let, visok 180cm in tehtam 94kg.. Rad bi shujšal do približno 75-80kg..

Poleg tega bi še skrbel za pravilno prehrano kot je več sadja, zelenjave in nič maščob oz ogljikovih hidratov.. Zanima me še koliko časa bi mi to približno uzelo? Vem da se to ne zgodi čez noč ampak da bo potrebno več mesecev..

Hvala vam za odgovore.

Lep pozdrav,
Radovedni

Vaša vprašanja so zanimiva, naj vam odgovorim, da je večina odgovorov pri vas.
Tega pripomočka ne poznam natančno, lahko pa vam odgovorim, da vsaka telesna vadba porablja energijo in tako tudi snovi iz telesa, bolj kot je intenzivna več jo porablja in če je vnos energije manjši od porabe to preprosto pomeni tudi porabo zalog v telesu oziroma hujšanje.
Prav je da se odločate za zdravo prehrano, toda glede na vaša leta, ste še vedno v razvojni fazi, zato ne gre popolnoma izločevati določenih živil (maščob in OH) iz prehrane. Zmanjšajte količino hrane, odpovetje se priboljškom kot so slani prigrizki (naprimer čips ali smoki) in sladkarijam, ter povečajte vašo telesno aktivnost, pa bo rezultat opazen. Mogoče se bo v sami teži telesa poznalo manj kot bi želeli, saj boste z vadbo izgrajevali mišično maso, ki je težja od maščobe, a bo počutje in izgled tisto kar bo najbolj pomembno.
Koliko časa boste hujšali? Ne vem ker imamo ljudje različne metaoblizme, nekateri shujšajo zelo hitro, drugi počasi in s težavo. Priporočam vam, da nikakor ne hitite, med 1 do 2 kg mesečno bo povsem zadosti, da utrdite novo pridobljeno težo. Zavedajte se da hitro hujšanje ni nikoli zdravo niti nima dolgoročnega učinka, običajno se spet zelo hitro zredimo.
Torej počasi z veliko vadbe in zdravo prehrano.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close