Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Bio prehrana za dojenčka??

Bio prehrana za dojenčka??

Pozdravljeni!

Zanima me kje se lahko dobi (trgovina, znamka) čim bolj bio hrana za otroke, kašice in podobno? Res ne bi rada začela uvajati gosto hrano, ki je polna konzervansov in strupov.

Hvala za odgovor

LP
Manca

Naj vas potolažim, da so standardi za proizvodnjo otroške hrane precej bolj strogi kot za ostalo hrano, torej tudi hrana, ki jo kupite v običajni trgovini od običajnih proizvajalcev strogo nadzorovana.
Če želite sami pripravljati hrano, vam svetujem, da kupite meso in zelenjavo, ki ima oznako biološka ali ekološka pridelava. Večje trgovine (Spar, Mercator) imajo poseben oddelek z biološko pridelano hrano. Če imate možnost lahko kupite tudi na ekološki tržnici. Ti proizvajalci naj bi zagotavljali, da je hrana pridelana po ustreznih standardih.
Seveda je zelenjava, ki jo pridelamo doma (po naravni poti) zdrava, nimajo pa vsi te možnosti, če jo imate jo izkoristite. Kupovanej neposredno pri proizvajalcih je tudi lahko primerno, le da se morate prepričati kakšno vrsto pridelave imajo.
Obstajajo pa tudi trgovine z ekološko pridelanimi živili Kaček (Trubarjeva), Ecovita (podhod Ajdovščina)….. ne vem za vse poglejte malo v vaši okolici. Če pa pogledate na internetu boste dobili tudi kakšen naslov, ki vam bo blizu.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close