Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Energijska bomba?

Energijska bomba?

Pozdravljeni,
želela bi izkušnje in informacijo ali je ta moja energijska prehranska bomba res tudi iz oči naturopata tako zelo dobra.Prijateljica vegetariajnka mi jo je pred časom posredovala in ob zagotovilu,da se dobro počuti,sem si jo pričela tudi sama pripravljati.Sedaj prepuščam presojo tudi vam.
Sestava:5 do 6 vrst sezonskega sadja,+limonin sok,3-4 vrste nešpricanega suhega sadja(slive ,fige,brusnice,marelice,rožiči mleti,mleti acai.)žlica skute,kefir,jogurt probiotični,4-5 vrst semen(laneno,bučno,konopljino,sončično..)orehi,mandeljni,lešniki.,.1-3 vrste olja(laneno, konopljino,olivno.Sadje zmiksano z paličnim in ostalo dodano.količina cca 750g-1000g za en obrok.
Meni to odgovarja,ker mi je to večkrat kosilo.prosim za mnenje, na morebitno skladnost in kombinacijo živil.(Morda le ne gre vse skupaj mešat?)
Hvala za odgovor,mnenje,nasvet.
LP MRKA

Jaz sicer nisem naturopat, vam pa lahko podam mnenje.
Zagotovo je tole prava “bomba” tako z vidika energije kot biološke vrednosti. Če vam to odgovarja ok, sicer pa je bolje če živila uživate malo bolj postopno (v smislu ločevanja), saj jih tako telo lažje predela. Po nekaterih priporočilih (oblik prehranjevanja pa je že skoraj nešteto) naj bi namreč sadje raje uživali ločeno eno za drugim in ne zmešano skupaj.
Kar se tiče oreščkov in semen, pa mislim da ni kakšnih posebnih zadržkov, vsaj meni niso znani.
1000 g (1kg) je kar velik obrok, upam, da ga pojeste, saj je vedno bolje, da je hrana pripravljena sveža in ne stoji in čaka na konzumacijo.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Hvala za odgovor,res je ,da je morda preveč vsega na “kupu” in da se želodec malce namatra,ko mora vse to predelati.Res pa je tudi,da mi omenjeno odgovarja,saj sem si ravno s tako občasno prehrano ojačala imunski sistem in me moje kosti sedaj manj bolijo.
Upam,da sem morda z idejo komu dala kakšen namig,da tudi sam poiskusi omenjen obrok in da mu v čimvečji meri pomaga obdržati zdravje.
Lep dan MRKA

New Report

Close