Nasveti za izbiro nezgodnega zavarovanja

Oglasno sporočilo , 31. avgust 2023
PROMO
Powered by:
Foto: Zavarovalnica Triglav

Kako izbrati ustrezno nezgodno zavarovanje? Preverite v nadaljevanju!

Ob začetku novega šolskega leta številni starši začnejo razmišljati o sklenitvi nezgodnega zavarovanja otrok in mladih, saj bodo nekateri v šolo in na obšolske obveznosti hodili s kolesom, skirojem ali peš, kar poveča možnost za nezgodo in poškodbe. Del skrbi za varnost otrok je tudi sklenitev pravega nezgodnega zavarovanja. Na portalu Vse bo v redu so zbrali nasvete, na kaj paziti pri izbiri nezgodnega zavarovanja, da boste izbrali tako, ki bo vam oz. vašemu otroku v primeru nezgode v čim večjo pomoč.

Pozorni bodite te kritje trajnih posledic težjih poškodb

Marsikdo si pod izrazom težje poškodbe predstavlja zgolj posledice najhujših poškodb, zaradi katerih oseba lahko izgubi delovno sposobnost in postane trajno odvisna od pomoči drugih. A nadomestilo za težje poškodbe se izplačuje za vse poškodbe, ki pustijo trajne posledice. Za takšne poškodbe zavarovalnica določa obseg izplačila, ki je razviden iz tabele težjih poškodb, ki je sestavni del zavarovalnih pogojev.

Kako je z izplačilom za težje poškodbe?

Vrednost nezgodnega zavarovanja se najbolj izkaže v primerih, kadar se morate soočiti s hudimi posledicami nezgode otroka. Takšna poškodba lahko vodi v dodatne stroške, ki so lahko tudi zelo visoki in lahko močno obremenijo družinski proračun. V takih primerih je poleg dovolj visoke zavarovalne vsote za težje poškodbe pomembna tudi višina progresivnega izplačila.

Več o progresivnem izplačilu, dnevnih nadomestilih ter o korakih za izbiro ustreznega nezgodnega zavarovanja lahko preberete tukaj

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,026
16.07.2024 ob 08:50
Preberi več

Več novic

New Report

Close