Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpadanje las

izpadanje las

 

Spoštovani,

vprašala bi vas, ali po vašem mnenju fizioterapija lahko povzroči prekomerno izpadanje las?

V obdobju od 26.5. do 12.7. sem opravila 11 fizioterapij v trajanju vsakič po cca 45 minut, v začetku avgusta pa sem opazila povečano izpadanje las (normalno mi jih je v enem dnevu izpadlo med 60-100, sedaj pa jih izpade med 150-200). Izpadajo mi po celem lasišču (ne gre za krožno izpadanje). Stara sem 39 let.

Fizioterapija se je izvajala na obeh kolenih (vsako koleno približno 10 minut), in sicer je obsegala obsevanje z visoko energijskim laserjem (HIL) in s super magnetoterapijo (SIS), občasno pa tudi tarčno radiofrekvenčno terapijo (TRT). Izvajala se je zaradi vnetja vezi (tendinitis). 

Vrednosti železa, hemoglobina in feritina so v redu (feritin je sicer malo nizek, vendar še vedno v okvirjih), ščitnični hormoni so v redu. 

Med poletjem so se mi sicer povečale težave z mastnim prhljajem (sem ga imela že prej, ampak manj), lasišče tudi srbi in malo peče (predvsem na vrhu lasišča). Bi bil mogoče to lahko vzrok za povečano izpadanje las?

Zahvaljujem se vam za odgovor.

Lep pozdrav

Janja

Pozdrav!

Sama fizioterapija in te metode na kolenih  vsekakor niso vzrok za vaše težave z lasiščem, prej pa bi bil lahko stres, bolečine, spremembe , ki so se pojavile v vašem življenju zaradi teh problemov s koleni, lahko tudi pomanjkanje vitaminov, mineralov, hormonske motnje…..

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close