Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Odškodnine in zavarovalnine Zavarovanje odgovornosti Hrvaška

Zavarovanje odgovornosti Hrvaška

Pozdravljeni.

Dne 7.7.2023 sem si v Dino parku v Vrsarju “zvila gleženj” in nategnila stranske vezi kolena.

Do nesreče je prišlo, ko sem hodila po leseni potki in stopila na rob deske, ki ni bila pritrjena in sledil je padec. Padec je bil tako hud, da se izgubila zavest.

Po dogodku sem obiskala urgenco v Ljubljani, kjer so ugotovili zgoraj omenjene poškodbe.

Žal se je kasneje izkazalo, da poškodba gležnja ni bila tako nedolžna, saj imam poponoma raztrgani dve vezi in natrgano tetivo (seveda imam vse izvide zdravnikov). Zdaj čakam, da vidimo, ali bo potrebna operacija.

V tožbo ne bi šla, me pa zanima ali imajo na Hrvaškem enako kot v Sloveniji in sicer zavarovanje odgovornosti ter ali bi lahko na ta način zahtevala kakšno odškodnino?

In če imajo to, v kolikšnem času moraš dati zahtevek za odškodnino?

Hvala za vaš odgovor.

Sandra

Pozdravljena,

tudi na Hrvaškem imajo lahko pravne osebe zavarovano odgovornost za škodo, ki nastane tretjim osebam. Ali Dino park takšno odgovornost ima zavarovano, ne vemo.

V tem primeru bi bilo smotrno zahtevek vložiti pri lastniku oziroma pri najemniku parka in ga pri tem pozvati, da naj ga odstopi zavarovalnici.

Tožbo na povrnitev škode je mogoče vložiti v treh letih od zaključka zdravljenja, vendar najkasneje v petih letih od škodnega dogodka. Vložitev odškodninskega zahtevka zastaranja ne pretrga.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Kersnikova ulica 3

1000 Ljubljana

[email protected]

+38641391064

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com
Objava čaka odobritev

New Report

Close