Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Alergija?

Alergija?

Spostovani.

Dobre pol leta imam tezave z srbecico koze, obcasno prisotenj tudi kaselj.

Kozno vbodno testiranje je pokazalo alergijo na hisno prsico in tudi na druge vrste prsic. .

Najvec tezav imam v stiku z razno vrsto tkanine, npr.posteljnino, vendar tudi preko oblacil (kljub temu, da jih prelikam in perem na 60 stopinj).. tezave mi lahko  predstavlja tudi prisotnost prahu v prostoru…

Na dneve so tezave skrajno motece, srbi celo telo, lasisce, obraz, nosnice, usesa, obcutek tujka v ocesu…

Tezave pa so se zacele ko sem imela opravek z eno vlago in plesnijo v prostoru, najverjetneje prisotna tudi vecja koncentracija prsic…Nikoli prej nisem imela alergij.

Ali bi slo lahko za kako specificno vrsto prsice, saj ima tudi partner tezave z srbezom, le milejse in obcasne… ali gre lahko za kaj drugega se?

    Se lahko pomaga se kako drugace ali samo blazenje simptomov..Claritin/Aerius…?

Hvalezna  v naprej za vas odgovor.

Lepo vas pozdravljam.

Pozdrav!

če gre za alergijo je pač tako, da ko enkrat postanemo na nekaj alergični nam tista snov ali alergen sproži reakcijo kot je srbež, kašelj, kihanje…. Pri vsem me moti to , da je istočasno dobil tudi partner, kar je lahko slučaj, lahko da gre za močan alergen, lahko pa so krive kakšne snovi, ki so toksične, agresivne …. o tem pa se pomenite z zdravnikom.

Jemanje tablet proti alergiji pa je seveda primeren ukrep.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close