Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Lobanjski šiv na čelu – prehitro zaraščen?

Lobanjski šiv na čelu – prehitro zaraščen?

Spoštovani,

rodila sem 31.5.,porod končan s pomočjo vakuma. Otrok je bil do 38.tedna v medenični vstavi, ko sem šla na zunanji obrat, ki je uspel.

Sedaj pa k mojim skrbem – sin ima praktično od rojstva grebenček na čelu, za katerega pa se mi zdi, da se je v zadnjem času malenkost povečal oz.je postal bolj izrazit. In zato sem si šla o tem malo prebrati na splet, kjer sem vedno prišla do zaključka da gre za prehitro zaprt lobanjski šiv. Do sedaj mi noben izmed pediatrov, ki so otroka pregledovali ni tega nič komentiral. Hodiva sicer na nevrofizioterapije, samoplačniško, zaradi asimetrije, ekstenzije ter zakrčene vratne mišice, na razvojno ambulanto še čakamo, kjer mi je fizioterapvetka ta grebenček omenila,vendar je rekla v isti sapi, da se najbrž to bo popravilo samo. Sedaj pa ne vem, se moram čim prej obrniti na dečkovo pediatrinjo? Lahko še počakam na redni predled- posvetovalnico? Obseg glave je fant imel 37cm ob rojstvu, pri dobrem mesecu dni 39cm in pri enem tednu manj kot dveh mesecih 40,3cm. Velika mečava je tipna, v velikosti približno konice prsta. Vsekakor sem si povzročila kar nekaj skrbi s tem, ko sem šla brati o morebitnih vzrokih in posledicah tega grebena na čelu.

Vam lahko kam pošljem slike, da vidite kako to izgleda?

Že vnaprej lepa hvala za odgovor.

Bodite prepričani, da pediatri (in drugi sodelavci) vse vidimo, zabeležimo in le v primeru, da neko stanje kratkoročno ali takoj ogroža otroka, tudi takoj odreagiramo. Sicer pa se takšna stanja pustijo času, ki pokaže ali je sploh kaj potrebno ukrepati ali pa se z rastjo zadeve izboljšajo.

Na posvetovalnici povejte svoje skrbi pediatrinji.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close