Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija za smrčanje

operacija za smrčanje

Pozdravljeni. Odločam se za operacijo smrčanja, vsekakor bi z enim posegom želel doseči dober učinek, se pravi da odpravim moteče zvoke. S čim manj bolečin in da se na zunaj ne vidi. KAtero metodo priporočate?

Pozdravljeni,

priporočam vam radiofrekvenčno (RF) skrčitev mehkega neba. To je ambulantni poseg, po katerem odidete domov. Radiofrekvenčni generatorji so seveda različno napredni, elektrode so monopolarne in bipolarne. Najsodobnejši RF generatorji so učinkovitejši.

Poseg za dosego optimalnega učinka po potrebi vključuje tudi odstranitev visečih ohlapnih / podaljšanih delov neba ali jezička in preoblikovanje neba. Vse poteka v lokalni anesteziji, čutite le vbode injekcije, tako da ni bolečin, le usta držite odprta.

Po posegu se priporoča mehka hrana, veliko tekočine, analgetiki. Proces krčenja poteka še cca 6 tednov, bolečine pa so po 7 dneh postopno vse manjše.

Kontaktni podatki za posvet pred posegom pa so spodaj.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close