Najdi forum

Pozdravljeni.

Nasplosno sem hipohonder in sem zaskrbljena za svoje zdravje. Na pregledu so mi odkrili neko tvorbo, ki bi lahko bila tudi maligna, vendar se bolj nagibajo k temu, da ni. Mene je res obupno, paranoicno strah histoloskega pregleda, hkrati pa me je hudo strah operacije. Imam same slabe misli. Ne vem kaj naj storim, saj me skrbi smrt in zapleti. Strah me je tudi tega, da me je strah, saj pravijo, da s tem klices slabo. Zelo sem v stiski.

Pozdravljeni,

preverimo kakšne so možnosti. Lahko se odločite, da vas je preveč strah, da bi šla na biopsijo in ne boste nikoli vedela ali gre za maligno ali benigno tvorbo. Poskusite si predstavljati kako bi živela s to odločitvijo. Ali bi vas bilo manj strah?

Druga možnost je, da greste opraviti, sicer neprijeten poseg, ki ima lahko tudi komplikacije (vaš zdravnik vam lahko razloži katere so), ampak boste potem imela odgovor. Kot sama pravite, je najverjetneje tvorba benigna in se tem se zaključi vaša preizkušnja. Kako se boste počutila ko boste vedela?

Če pa ni benigna, boste vedela kaj so vaši naslednji koraki, to je sicer majhna verjetnost, ampak vedno obstaja. Ponovno, to ni prijetna misel, ampak je prognoza vedno boljša, če je diagnoza odkrita pravočasno.

Če vam vizualizacija ne pomaga, premislite, kaj bi svetovala svoji najboljši prijateljici in naredite to kar bi njej svetovali.

Pa spomnite se, ni pogumen tisti ki ga ni strah, ampak je pogumen tisti ki ga je strah ampak ga je sposoben premagati.

Če še vedno ne najdete poti iz tega svojega stanja, poiščite strokovno pomoč, dober psihoterapevt vam bo sigurno znal pomagati.

Lep pozdrav,

Daniela Fiket

Daniela Fiket, dr. med., specialistka psihiatrije - transakcijska analitičarka, svetovalka Inštitut Neocortex; Kontakt: 070/760-769 ali [email protected]; Spletna stran: http://psihoterapija-fiket.si
Objava čaka odobritev

New Report

Close