Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija platfus in bolečine

platfus in bolečine

Pozdravljeni,

lepo vas prosim za pomoč.

Hčerka, stara 10 let je že pred slabim letom začela tožiti zaradi bolečin na notranji strani stopala – začela ji je izstopati tudi kost, in sicer nekje na sredini notranjega dela stopala. Boleči del kosti je izbočen in vedno bolj boli.

Obiskala je ortopeda, ki je menil, da gre za kombinacijo ploskega stopala in edema simptomatske akcesorne navikularne kosti (tudi na podlagi MR). Operacijo je odsvetoval, priporočal pa uporabo vložkov. In, da bi naj zadeva izzvenela.

Ker hčerko vse bolj boli, me zanima, ali je ta bolečina povezana s tem, da ima ploska stopala (platfus), torej, ali je smiselno sanirati ploska stopala, da bi se kost zaščitila in bolečine pomirile?

 

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Spoštovani!
Bolečina je posledica ploskega stopala, ker to še potencira simptomatiko zaradi akcesorne navikularne kosti. Tako da bi svetoval zaenkrat nošnjo vložkov za podporo medialnega stopalnega loka in intenzivne vaje za stopalno muskulaturo, stabilizacijske vaje, čimveč bose hoje.  Če se bo stanje slabšalo, svetujem pregled pri ortopedu, ki je specialist za stopalo, ker je možen tudi (manjši) operativni poseg (najprej bi svetoval korigiranje ploskega stopala, posledično bi se zmanjšala ali izginila simptomatika akcesrone navikularke).

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close