Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srbenje/mehurjenje kože

Srbenje/mehurjenje kože

Pozdravljeni,

Že nekaj časa se mi pojavlja mehurjenje kože in posledično tudi srbenje. Zdaj sem opazil, da se mi to pojavi, ko se mi ohladi koža (npr. srbenje dlani, ko grem zjutraj peš v službo, po plavanju v mrzli vodi, so noge postale pomarančaste, po kolesarjenju, ko mi je pihalo v ledveni predel, sem okrog pasu postal čisto rdeč, mehurjast in precej srbi).

Star sem 36 let, ne kadim, alkohol samo ob redkih priložnostih. Prehrana bi bila lahko bolj zdrava. Gibanja je kar zadosti.

Hvala v naprej za kakšen odgovor!

Matej

Pozdrav!

Predvidevam lahko , da gre za koprivnico , urtikarijo, ki jo lahko sprožajo mehanski dražljaji, lahko spremembe temperature kot opisujete, manj verjetno bi bila kriva hrana, lahko so tudi drugi vzroki.

V tem primeru je potrebno opredeliti kaj so sprožitelji in jih ukiniti , če se da, ali pa poskusiti z antihistaminiki, tabletami proti alergiji.

Toliko lahko grobo opredelim.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni, ze par dni me srbijo dlani tudi ponoci ko spim me zbudi in se praskam, mogoce malo ublazi ko namazem namazen z kremo femistil in za nekaj casa je ok po tem pa spet, drugace imam tud alergijo na cvetni prah in ze kar nekaj casa tezave z usesi imam gljivice, potem me pa zacne srbeti po celem telesu in lasiscu verjetno ker sem tudi nervozen zaradi srbenja rok, delam pa v skladiscu kjer je veliko umazanije razno razni paketi in vrecke, delajo se mi pa tudi nekaksni mehurcki ampak ne boleci in rdeci madezi po dlaneh

 

 

Pozdrav!

V kolikor so mehurčki , rdečina, potem je zelo velika verjetnost, da gre za alergijo na nekaj kar vam pride na roke. Potrebno je opredeliti kaj bi to  lahko bilo, tega se izogibati in ali pa se zaščititi.

Terapijo pa se predpiše, ko vam opravi zdravnik pregled in oceni stanje.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close