Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Belogent pri novorojencku

Belogent pri novorojencku

Pozdravljeni. Imam 18 dni staro novorojenčico, pri kateri se že praktično od rojstv borimo z vneto ritko. Ker običajno zdravljenje (Sudocrem, Canesten, Cytelium, Liniderm, hrastovo lubje, Bepanthen, Fucidin) nikakor ne pomaga, izpuščaj pa je res zelo grd, smo danes od pediatrinje dobili napotnico za dermatologa. Vzeli so ji bris danke in žrela, medtem ko čakamo na izvid, pa so ji predpisali dva antimikotika in Belogent. Povedali so, da s tako majhnimi dojenčki nimajo veliko izkušenj. Prav veliko navodil za uporabo Belogenta nismo dobili, le da mažemo enkrat na dan tri dni. V navodilih za uporabo piše,  da se uporaba odsvetuje v pleničnem predelu in v perianalnen področju nasplošno zaradi povečane absorpcije.

Mi lahko vi svetujete, kako je z uporabo kortikosteroidov pri tako majhnih dojenčkih na splošno, uporabo pod plenico in kakšna količina kreme bi bila še varna?

Hvala in lep pozdrav.

Pozdrav!

Ker ne morem presoditi za kakšno vnetje gre, koliko je prizadeta koža….. lahko pa rečem, da za tri dni ne bo nobenih problemov, več kot toliko pa ni priporočljivo.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor. Kakšen izpušaj je, ne ve nihče, saj zaenkrat ni pomagalo nic. Bomo videli, ko dobimo rezultate brisa. Glede na to, da se pod plenico ne sme uporabljati, me zanima, ali bi bilo bolj varno, ce dojencka po nanosu kreme pustim brez plenice? In koliko casa mora biti krema na kozi za ucinek? Problem je namrec v tem, da jo moramo zelo pogosto previjati zaradi pogostega odvajanja blata, tudi na 15 minut.

če je možno res čimveč brez plenice, dokler se stanje ne umiri.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close