Najdi forum

Hoj,

S fantom sva ze nekaj let skupaj, sedaj razmisljava, da bi bil cas za skupno zivljenje. Do sedaj sva bila malo pri meni malo pri njem, saj sem hodila v solo. Vecinoma sem jaz pri njem, saj ima on blizje do sluzbe. Najina kraja pa sta oddaljena nekje dobre pol ure voznje. Tako da ima od mene do sluzbe nekje slabo uro voznje. Jaz imam sluzbo vmes med mojim in njegovim krajem. Najraje bi sla ziveti v kaksno stanovanje ampak nama trenutne finance ne dopuscajo. Prav tako pa imamo mi doma veliko hiso in pri njemu prav tako. Vendar je pri meni doma se poleg starsev se mlajsa sestra in pri njemu se dva brata s starsi. Mene bolj po eni strani vlece, da bi bila doma, vendar bi si morala urediti zgornji del hise, ce bi hotela bolj zasebnost, poleg tega pa vrjetno sestra ostane doma (nismo se se pogovarjali) imamo kmetijo in bi tudi prav prisle kaksne roke. Sedaj imama pri meni sobo, je tudi vredu. Ko sva pa pri fantu je drugace oni imajo samo hiso z zelenico. Starsa od njiju sta odspodaj z najmlajsim bratom. Zgoraj je fant opremljeno imata z bratom mansardo, saj so jima pustili. Tudi to bo treba obnoviti s casom. Tudi nevema kdo bo tu imel sedaj ima bolj moj fant, brat koristi samo kuhinjo in kopalnico. Ni pa fajn da recimo si skuha in pusti vse umazano,saj mi ni problem pospravit. Drugace pri njemu je vec zasebnosti in prostega casa kot pri meni, me pa vseeno mal vlece doma bit, saj sem bolj navajena narave itd.

Nevem kaj narediti

deluješ še precej nezrelo, nimaš v glavi, kaj hočeš od življenja, še manj pa na kakšen način. Mogoče bi bilo smiselno, da začasno živita pri nekom in tačas, ko bosta dve plači, intenzivno šparata, da si bosta lahko kasneje kaj sama ustvarila. Dokler nimaš otrok lahko še dodatno delaš za zaslužek, je bolj pametno kot neko “pomaganje” na kmetiji. Razen če vam bodo dali gradbeno parcelo zastonj. Se je res fino te stvari odkrito pogovarjati, da ne pride do zamer.

Tole pa vidim, da še bo problemov.

Iskreno, iz tega se boš marsikaj naučila, lahko ti pa povem samo verjetni končni scenarij.

Veliko prepirov na račun tega pri komu ipd., če smo realni ti tako ali tako pričakuješ, da se bo on selil k tebi. Kaj on pričakuje iskreno ne vem, ampak ti kot moški povem, da če je mansarder, to ni nič dobrega.

Edini način, katerega ti daleč najbolj priporočam, je, da se preselita skupaj v kakšno najemniško stanovanje za kakšno leto ali dve, da izkusita svobodo in poskusita uživati. Strošek svobode ni nikoli prevelik.

Šele takrat bosta mogoče obadva videla zadeve drugače.

Veliko sreče.

New Report

Close