V teh primerih ne smete meditirati

Foto: Profimedia

Čeprav ima meditacija številne koristi pri obvladovanju stresa, ni vedno primerna rešitev. Preberite, v katerih primerih meditacija ni priporočljiva.

Meditacija lahko pomaga pri obvladovanju stresa in tesnobe, vendar ni nadomestilo za zdravstveno oskrbo. Če imate težave z depresijo, anksioznostjo ali drugimi duševnimi motnjami, je pomembno, da se posvetujete s svojim zdravnikom in poiščete ustrezno zdravljenje. V katerih primerih meditacija še ni priporočljiva?

Med vožnjo ali pri upravljanju strojev

Meditacija zahteva visoko raven koncentracije in osredotočenosti, zato je nevarno, če meditirate med vožnjo ali pri upravljanju strojev. Meditacija vas lahko popolnoma posrka vase, zaradi česar ste manj pozorni na okolico. To lahko privede do nesreče ali drugih nevarnih situacij.

Če ste preveč utrujeni

Če ste preveč utrujeni, morda ne boste mogli ostati osredotočeni med meditacijo. Namesto tega se odločite za spanje ali druge metode sprostitve, ki vam bodo pomagale pri obvladovanju utrujenosti.

Če ste spili kozarček preveč

Če ste pod vplivom alkohola, morda ne boste mogli ohraniti jasne glave med meditacijo. Poleg tega je lahko meditacija med učinki drog ali alkohola nevarna, saj lahko privede do nejasnih misli ali nevarnih situacij.

Če se počutite slabo

Če se počutite slabo, vam meditacija ne bo koristila, saj se vaš um ne bo mogel osredotočiti na meditacijo. Namesto tega poskusite počivati in si privoščiti čas za okrevanje.

Če ste v naglici

Meditacija zahteva čas in zbranost. Če ste v naglici, meditacija ne bo učinkovita. Namesto tega si vzemite čas za sprostitev in meditacijo, ko imate dovolj časa za to.

Če ste lačni

Če ste lačni, morda ne boste mogli ostati osredotočeni med meditacijo. Poskrbite, da boste pred meditacijo zaužili lahko in zdravo hrano, da boste ostali osredotočeni in energični med prakso.

V vseh ostalih primerih pa je meditacija zelo dobrodošla. Če želite izkusiti koristi meditacije, vam priporočamo, da preverite naš brezplačen podkast Harmonija Med.Over.Net.

Avtor
Piše

M. Ć.

Napredne oblike zdravljenja, preventiva, celostni pristop k zdravju in osebna odgovornost vsakega posameznika v skrbi za svoje zdravje so teme, ki me že od nekdaj zanimajo. Moje izkušnje segajo od dela v spletnih do tiskanih medijev, od razvoja veščin v odnosih z javnostmi do iskanja poslanstva v ustvarjanju vsebin s področja zdravja. Če imate kakršen koli komentar na članek ali vprašanja, mi pišite na [email protected].
Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
30
15.07.2024 ob 12:51
1,638
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close