Poskrbite za medenično dno in presredek ter se izognite neželenim posledicam

Oglasno sporočilo , 29. april 2023
Aktualno
Powered by:
Foto: Notino

Mama je naziv, ki žensko spremeni v vseh pogledih. Ko ženska postane mama, postane njeno življenje novo popotovanje polno vprašanj, izzivov, dvomov predvsem pa se v njeno življenje prikrade nova ljubezen, sreča, strah in še bi lahko naštevali.

Preden pa ženska pride do naziva mama, gre čez devetmesečno preobrazbo, ki med drugim spremeni njeno telo. Obstajajo spremembe, ki so posledica poroda in ženski močno otežujejo njen vsakdan. Na nekatere je mogoče pozitivno vplivati že med samo nosečnostjo, nekatere pa lahko omilimo, pravzaprav izboljšamo po samem porodu, a brez malo vloženega truda, žal ne bo šlo.

Zagotovo se sprašujete, o čem govorimo in kako si lahko pomagate same? Govorimo o masaži presredka in vaginalnih kroglicah. Sta vam morda izraza tuja ali pa se samo sprašujete, kako točno bi vam to pomagalo?

Sam porod lahko močno vpliva na presredek, vaginalne kroglice pa so pripomoček, ki bi ga morala imeti vsaka ženska, da bi okrepila svoje medenično dno. Naj vam vse skupaj predstavimo malo bolj podrobno.

Presredek, kaj pravzaprav je presredek in kje se nahaja?

Vsaka ženska bi morala vedeti, kje točno se nahaja presredek, vendar obstaja možnost, da se marsikatera ravno ta trenutek, ko to bere, sprašuje, kje točno se nahaja. Presredek je predel, ki se nahaja med nožnično odprtino in anusom ter ravno ta del se med samim porodom prereže za lažji porod ali pa se raztrga sam. Seveda ne pri vseh, predvsem pri tistih ženskah, ki niso dovolj odprte in je njihov otrok zelo velik. Po nekaterih raziskavah naj bi do tega prišlo pri tistih mamah, ki nosijo otroka težjega od 4000 gramov. 

Pa ste vedeli, da ravno masaža presredka lahko blagodejno vpliva na vse. Z masažo presredka boste poskrbeli za boljšo prekrvavljenost tkiva, ki posledično vodi do boljše elastičnosti in mehčanja mišic. 

Seveda masaža presredka ni zagotovilo, da bo vaš porod potekal brez raztrganin ali rezanja, pa vendar lahko pripomore k temu, da se temu izognete. Mamice priporočajo razna olja, ki so namenjena posebej temu, seveda se je o sami masaži in postopku, predvsem pa o tem, kdaj je priporočljivo, da se sama masaža izvaja, potrebno posvetovati z ginekologom.

Foto: Notino

Medenično dno in vloga vaginalnih kroglic

Po porodu ne smemo pozabiti na medenično dno. Izvajanje keglovih vaj je priporočljivo že med samo nosečnostjo in seveda po porodu, saj s tem preprečite, da pride do urinske inkontinence. Včasih pa izvajanje keglovih vaj ni dovolj, zato je priporočljiva uporaba vaginalnih kroglic. Vaginalne kroglice so odličen pripomoček za vse ženske, ne samo za tiste, ki so rodile.

Po mnenju strokovnjakov, naj bi prav mišica medeničnega dna bila ena izmed najmanj natreniranih mišic, pravzaprav naj bi bila kar malce zapostavljena, kar zagotovo ni v redu. Morda je ravno to razlog, da se s posledicami nenatreniranosti in šibkosti sooča veliko žensk.

Najpogostejša posledica tega je zagotovo urinska inkontinenca.
Zato drage ženske, ni potrebno da rodite, da se posvetite svojemu medeničnem dnu, posvetite se mu tudi brez tega. Poskrbite zase in priskrbite si vaginalne kroglice, ki vam ne bodo v pomoč samo z zdravstvenega vidika, temveč vam bodo pomagale tudi pri izboljšanju kakovosti vašega spolnega življenja.

V življenju lahko marsikaj storimo sami, včasih pa za to, da je učinek boljši, potrebujemo kakšen dodatek, pripomoček in predvsem dober nasvet, ki je podprt z dokazljivimi učinki. Ženske, poskrbite za svoje zdravje, boljše počutje, boljšo energijo in si v prvi vrsti pomagajte same.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
3,669
28.06.2024 ob 07:32
3,913
16.07.2024 ob 13:46
33,809
20.06.2024 ob 23:19
1,236
14.07.2024 ob 19:34
572
20.06.2024 ob 18:14
Preberi več

Več novic

New Report

Close