Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Neznan insekt piki po telesu

Neznan insekt piki po telesu

Zdravo!

V spodnjem delu hiše(kjer imam sobo ter spim) na vasi se vsako leto ob začetku toplejših dni ali proti poletju pojavi en problem. Psov al mačk nimamo, ostale mesece je vredu.

Neznan insekti me pikajo po telesu, predvsem ko spim ali ležim v postelji. Tudi sredi dne, ne samo ponoči. VČas mam občutek kot da se premika mali insekt po telesu. Zadeva je nadležna ter pojma nimam kaj bi bilo ter kako se zadeve rešiti, ali kaj uporabiti kemično, da bo mir. Prilagam povezavo do slik pikov, kako zgleda to.

 

Hvala te lp,

 

View post on imgur.com

https://imgur.com/uDtvg8u

 

 

 

Pozdrav!
Najverjetnejše so pršice, manj verjetne pa stenice, kjer bi bilo srbenje in izpuščaj hujši.

Dezinsekcija, prezračevanje, sploh pa menjava ali razkuževanje jogijev, kavčev, vzglavnikov in odej.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Tudi pri meni so se pojavili isti problemi. Te živalce imam po celem telesu (na vratu, hrbtu, konicah las, grlu, …). Najprej so belo-sive barve v nekem ovoju, kasneje pa črne. Z domačim amaterskim mikroskopom mi je uspelo narediti povečavo. Slika je na spodnji povezavi:

https://file.si/LYmQ/20230221-07140010000.jpg

Do sedaj sem bil na pregledu v splošni bolnišnici in UKC Maribor, a nikjer nisem prejel nobenega koristnega odgovora.

Za morebitno odpravo pa sem do sedaj poskusil že z 25% Benzilbenzoat, 5% InfectoScab, posteljnino sem šprical z Effect Ultimum PRO, a nič od tega ne deluje.

Imate mogoče kakšen nasvet?

 

Pozdrav!!

Vsekakor brez pregleda, brez podatka o lokaciji sprememb, o poteku bolezni, o tem ali je še kdo doma s podobnimi težavami, potem pa določene preiskave in ali iskanje povzročitelja, če je. Če zaključim – pregled in obravnava pri dermatologu ponovno!

Lep pozdrav!!

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close