Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče

leče

Lep pozdrav!
zanima me kakšne leče bi lahko imela ter ali jih sploh lahko imam na mojo dioptrijo? stara sem 19 let.

D: SPH -6.25 ; CYL -1.50; OS 160°
L: SPH -3.75; CYL -2.25; OS 180°

LP

Seveda lahko, pridejo pa v poštev različne verzije, za katere se odločimo pri pregledu.

Pozdravljeni!
Stara sem 19 let in že kakšna 4 leta nosim mehke kontaktne leče. Moja dioptrija ni tako visoka -1.50 in -1.75.
Začela sem z nošenjem mesečnih leč Focus Visitint Monthly, s katerimi nisem nikoli imela nikakršnih težav. Nato pa mi je okulist predlagal uporabo leč Air Optix, saj meni da so veliko boljše, da jih oči bolje prenašajo in mogoče še kaj, predvsem pa je poudaril da prepuščajo veliko kisika, kar je dolgoročno gledano zelo dobro. Vendar imam pri nošenju teh leč težave, zadnjih 14 dni pa nosim le očala, ker se morem drugače preveč ukvarjati z lečami. V očeh hitro dobim občutek draženja, kot bi imela vedno kaj pod lečo, te težave posebno pridejo do izraza v suhih prostorih, v avtomobilu…
Zanima me ali so leče Focus res tako slabe leče, oziroma katere leče bi bile v takšnem primeru dobre zame.
Razmišljala sem o tem da bi prosila za testne leče, če to obstaja, saj se mi zdi škoda denarja, da spet ne bila zadovoljna z njimi.

Najlepša hvala za odgovor!
Lep pozdrav,
Silvija

Pravilno vam je povedal glede zdravja, saj Air Optix 5x bolj dihajo in bi morali vsi uporabniki preskočiti na nove materiale.

Drugi problem pa je, da teh novih materialov ne prenašajo vsi dobro. Imate dve možnosti: ali preizkusite nove materiale pri drugih firmah, ali greste nazaj na stare leče. Če boste prišli k nam na pregled, vam bomo te tudi ponudili, da jih preizkusite:

Živjo.Stara sem 12 let.Očala že nosim približno 1 leto deoptrijo ali pač karkoli sem imela 0.50 in 1.25.Včeraj sem šla na pregled in se mi je deoptrija zerlo povečala odločila sem se da bom nosila leče in mami mi je tudi dovolila :).Jih lahko že nosim??

Seveda jih lahko. Sin od mojega profesorja jih nosi že od 8 leta naprej.

Da ne odpiram nove teme, se bom kar tukaj nadaljevala…

sin je star 15 let
že dve leti nosi leče
pred 10 dnevi je dobil nove leče – Zeiss compatic s, 30 dnevne
na levo oko (kjer je dioptrija manjša) se toži o dvojnem vidu – če gleda temnejšo stvar na svetli podlagi vidi stvar zamaknjeno v velikosti 1/4 desno dol.
šla sva nazaj k okulistu, ki mu je rekel, da je vse normalno; po mojem vztrajanju,da nekaj le ni dobro, če o tem dvojnem vidu toži ves čas
Lečo je vzel v roke, jo pogledal in dal strokovno oceno, da leča ni pravilne oblike in naj jo po desetih dneh zamenjava z novo
danes je menjal lečo in še zmeraj trdi o dvojnem-zamaknjenem vidu
če ima očala, vidi normalno
oči si vlaži z umetnimi solzami

Prosim vaše videnje problema?
kaj naj storim?

Torej, manjka mi podatek o stari dioptriji leč, o novi dioptriji leč, o dioptriji očal (če ima prizme). Torej lahko razumem, da se mu pri starih lečah to ni dogajalo zato potrebujem še ime oz. material teh leč, če ste menjali tudi tekočino za shranjevanje, ter ali se mu to dogaja, ko gleda na daleč ali na blizu ali oboje ???

Pozdravljeni,

Da ne odpiram nove teme bom uprašal kar tlele.

Imam deoptrijo:

-0.25/60 =1.0
-0.25-0.50/65 =1.0
(na daleč ne vidim)

Zanima me ali moram pri vozniškem dovoljenju imeti napisano
(Voziti z očali), ker tadioptrija je zelo majhna!!

Lp

Vsaka dioptrija naj bi bila vpisana, zaradi vas pa je boljše, da ni, saj v tem primeru vas lahko ustavijo pa ne boste dobili kazni, ker niste imeli očal.

Lp.

Pozdravljeni!

Zgoraj ste omenili, da so Air Optix leče trenutno med najboljšimi glede preprustnosti zraka, vendar kolikor sem videla ne obstaja “moja” bazna krivina 8.9 pri teh lečah. Katere mi v tem primeru svetujete? Trenutno nosim Focus Visitint mesečne in sem z njimi načeloma zadovoljna.

Hvala!

Ker pa je na to vprašanje komercialen odgovor, vam ga lahko zaupam le v optiki, ko boste prišli na pregled, v vsakem primeru imam rešitev. Oglasite se:

Pozdravljeni,

že od otroštva nosim očala, imam pa tudi leče, ki jih uporabljam pri športnih aktivnostih. Ker z lečami vidim malo slabše kot z očali, bi rad poiskusil še druge leče, poleg tega pa bi tudi želel kakšen pregled, ker s sedanjim okulistom za leče nisem ravno zadovoljen (dr. Falež).
Trenutno uporabljam leče ACUVUE ADVANCE for astigmatism:
D.O: +6.00 cyl: -1,75 axis: 100°
L.O: +5.75 cyl: -1,25 axis: 80°

vendar z njimi nisem najbolj zadovolje. Zasledil sem, da so leče Air Optix for Astigmatism zelo dobre in bi jih rad poiskusil, vendar bi pred tem raje opravil pregled pri okulistu. Katere leče bi mi svetovali vi? Moja dioptrija za očala pa je drugačna, verjetno zaradi cilindra, ki je +.
D.O: +4.50 cyl: +1,75/10 = 1,0
L.O: +4.00 cyl: +1,25/170 = 1,0

Kakšno dioptrijo za leče bi mi predpisali vi, glede na dioptrijo za očala?

Prosim za nasvet.
Hvala

Torej, najprej je potrebna narediti dobro meritev oči (refrakcijo), nato se pa ta dioptrija preračuna (preračun je zelo dog in zapleten), katerega redko kateri optik zna izvesti. Seveda vam tega ne morem tukaj posredovati, saj je to komercialni razlog, boste pa deležni tega pri nas v optiki. Sicer sem v avgustu na dopustu, vendar preglede redno izvajamo, preračun pa lahko pošljem mojim zaposlenim on-line.

Pozdravljeni,
občasno nosim leče in imam ACUVUE OASYS 14 dnevne z dioptrijo -2,25 in -1,75 in mi nekako ne ustrezajo (ob daljšem nošenju postane slika nekako meglena ali nejasna, in tudi ne morem jih nositi večkrat) zato bi poskusila enodnevne leče. In zato me zanima ali si lahko kar sama brez pregleda nabavim enodnevne leče z isti dioptrijo, bazno krivino.

Hvala za odgovor.

Sicer dnevne in štirinajstnevne nimata isto bazno krivino, tako da je iz tega aspekta že to nemogoče. Priporočam vendarle posvet s strokovnjakom, ki bolje pozna še vaše ostale okoliščine.

Lp.

Mene pa zanima kakšna je razlika med lečami ACUVUE ADVANCE FOR ASTIGMATISM in temi novimi ACUVUE OASYS FOR ASTIGMATISM. Sedaj sem dve leti uporabljala prve in nisem imela nobenih težav… Dioptrijo imam -5 BC: 8,6 Dia: 14,5 CYL: -1,75

Hvala za odgovor. LP

Zadnje so novejše in še malo izboljšane (design).

Lp.

Zdravo!
Včeraj sem bila pri okulistu, ki je ugotovil, da se mi je dioptrija poslabšala. Ker sem si zato morala kupiti nove leče, sem ga vprašala, če bi lahko namesto 14-dnevnih dobila mesečne. Rekel je da, in to od istega proizvajalca. Vse OK, samo s temi lečami ne vidim tako dobro, in ves čas jih čutim v očeh. Je možno, da je to samo posledica napačne bazne krivine? Prejšnje leče so imele 8,4 te zdaj pa 8,8?
Lp
Nina

Torej ostrina težko, dočim občutek pa je lahko pogojen s tem.

Lp.

New Report

Close