Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Vodeni mehurčki na dlaneh

Vodeni mehurčki na dlaneh

Zadnjih nekaj let (5+) na dlaneh opažam vodene mehurčke, mozoljčke. Pojavijo oz. izstopijo samo ko so roke nekaj časa v vlažnem oklju, torej pri kopanju, dalj časa trajajočem tuširanju, nošenju rokavic,…. Ker je narava mojega dela takšna, da imam zašcitne rokavice večino časa na rokah, je prisotnost teh mehurčkov kar konstantna. Le ti izginejo po 10-15min potem, ko so roke na suhem. Mehurčki ne srbijo, ne bolijo in me pečejo. Če jih popraskam, se odluščijo in na istem mestu nastanejo dan ali dva kasneje ponovno. Pojavljajo se mi tudi po stopalih. Sam se načeloma precej potim, menim da zadeva ni nalezljiva, saj dolgoletna partnerka in otroci nimajo omenjenih težav. Gre predvsem za estetsko težavo. Ti mehurčki se pojavljajo izključno samo po dlaneh in stopalih,… ne po hrbtišču roke, ne med prsti, ne po zapestju,….. 

Dober dan! Hvala! nasvidenje!

Stanju prekomernega potenja, ko se pojavlajo mehurčki na rokah in podplatih rečemo dishidroza- gre za prekomerno potenje, kar ni nalezljivo, ker je neprijetno, sploh pa če je poklic kjer se nosi rokavice.

Zdravljenje je s kremami in posipi proti potenju, kar le deloma pomaga, močnejše terapije, ki pa so bolj zahtevne pa se izvajajo ko je stanje nevzdržno, te pa so potem samo po pregledih in oceni stanja in po izbiri tako bolnika kot zdravnika.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close