19-letna Srbkinja tri leta trpela za inkontinenco, zdravniki iz njene nožnice potegnili to

menstruacija, vagina
Foto: Profimedia

Zaradi občutka sramu ni poiskala zdravniške pomoči.

19-letna Beograjčanka se je zatekla po zdravniško pomoč, potem ko je nenadoma izgubila nadzor nad svojim mehurjem. Za inkontinenco je sicer trpela že tri leta, a svojih težav zdravniku iz sramu in strahu pred obsojajočimi pogledi in komentarji ni zaupala.

Izkazalo se je namreč, da si je med spolnim odnosom v nožnico potisnila pokrov od razpršila za lase. Tujek je najprej poskušala odstraniti sama, a neuspešno.

V zdravstveni publikaciji Journal of Pediatric and Adolescent Gynecology so zapisali, da je imela bolnica redne menstruacije in da je zdravnikom uspelo pokrov varno izvleči, zaradi vezikovaginalne fistule, zaradi katere je urin uhajal v vagino, pa so morali odstraniti njeno sečnico.

Do odprtine v steni med mehurjem in vagino lahko pride zaradi težav med porodom, po različnih posegih ali radioterapiji, nekateri pa se s takšno fistulo rodijo. Čeprav obstajajo primeri, pri kateri je do teh težav prišlo zaradi tujkov, ni znano, ali je bil v tem primeru kriv pokrov razpršila.

Vse to so našli v nožnicah Slovenk

Priznani slovenski ginekolog Stanko Pušenjak je pred časom za kanal Joonglaa razkril, katere nenavadne predmete so našli v nožnicah Slovenk. Omenil je obesek za ključe, zamašek, pokrov od spreja in tudi tampone, na katere ženske včasih preprosto pozabijo. Več v spodnjem videu.

Predmetov pa zdravniki ne odstranjujejo le iz nožnic, ampak tudi iz anusov. Prvi v medicinski literaturi zabeležen primer sega v 16. stoletje. V Angliji na leto iz anusov izvlečejo 400 predmetov, čeprav so takšne igrice lahko nevarne, piše Daily Mail. Predmeti se lahko zataknejo in predrejo črevesje, kar je lahko zelo nevarno, saj se lahko snov iz prebavnega trakta razlije v druge dele telesa in povzroči okužbo.

Avtor
Piše

I. K.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
87,289
05.10.2024 ob 10:28
262
23.09.2024 ob 12:59
1,613
18.09.2024 ob 18:07
849
04.10.2024 ob 14:09
768
18.05.2021 ob 15:18
Preberi več

Več novic

New Report

Close