Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Sumenje v usesih, vrtoglavica

Sumenje v usesih, vrtoglavica

Pozdravljeni, stara sem 40 let, imam tezave s srbeco notranjost usesa in srbenjem. V 4 mesecih se mi je ze drugic zgodilo, da so me noro srbele usesa, se posebo desno uho. Dobesedno se praskam z mazinckom kot palcek smuk. Zvecer se je pojavila vrtoglavica, se posevno, ce sem v leze pogledala v desno se mi je vse premikalo. Ta cas mi mocno sumi v usesih cutim nekaksen pritisk in rahlo bolecino v usesih. Prvic sem sla do zdravnice, po pregledu nisem imela vnetja in cepa. Ne vem kaj se dogaja z mojimi usesi, je mozno da vrtoglavica nastane zaradi praskanja z mazincem v usesu…Prosim vas za vase mnenje. Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

glede na vaš opis so najbolj verjeten vzrok preveč napete mišice vratne hrbtenice. Bolečina značilno seva v ušesa. Utesnjene so vejice senzibilitetnih živcev, lahko tudi izstopišča živčnih korenin iz vratne hrbtenice zaradi kostnih izrastkov, preveč so vzdraženi receptorji v napetih mišicah in kitah, kar povzroča  vrtoglavico.

Priporočam teste za delovanje ravnotežnih organov ter provokacijske manevre za BPPV pri ORL specialsitu, da se potrdi njihovo normalno delovanje. Za vratne mišice pa svetujem masažo, gretje, razgibavanje vratu.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close