Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija temperaturo imam vsak dan 37,5

temperaturo imam vsak dan 37,5

Pozdravljeni,

v začetku februarja sem prejela antibiotike zaradi težav s sinusi – zabasan nos, bolečine med očmi, ob nosu. Pred tem sem poskušala z dekongestivi, a kmalu prenehala po nekaj dneh, saj ni bilo boljše. Sicer sem alergik na pršice, mačjo dlako. Po antibiotiku (6 dni) se je stanje precej umirilo, brez bolečin.

Kmalu so se začele še hujše težave s sinusi: blago mi oteka obraz pod očmi, ob nosu in na čelu, celo na sencih. Glavoboli so hujši kot prej in temperaturo imam vsak dan 37,5. Zdaj čakam še na pregled na ORL čez 18 dni.

Iskreno, sem že precej obupana –  Vmes se mi dogaja tudi, da nimam ravnotežja, nisem sigurna v hojo in vožnjo. Počutje pa je itak slabo.

Prosim lepo za vaš nasvet, ali naj predhodno uredim zdravniško pomoč in kdaj je “dovolj” hudo za urgenco?

Hvala, zares.

Pozdravljeni,

možna je sistemska vnetna bolezen, zato stalna vročina, glavobol, otekanje pod očmi. Svetujem pregled krvi pri vašem zdarvniku vključno s parametri vnetja, revmatološkimi  testi. Morda bo potrebna terapija z glukokortikoidi sistemsko – pri revmatologu.

Glede na alergijski rinitis kar jemljite nosni kortikosteroid redno 2×2 vpiha v nosnici, dekongestivne kapljice pa največ do 7 dni.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close