Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Velikost ušes

Velikost ušes

Pozdravljeni,

Imam nekoliko nenavadno vprašanje, in sicer sem pri svojem dvomesečnem dojenčku opazila, da ima levo uho nekoliko manjše od desnega (vsaj zdi se mi tako), poleg tega je en uhelj bolj strlec od drugega in nekoliko drugačne oblike (del heliksa kjer se uho pripenja na lobanjo je na levem ušesu nekoliko tanjši in manj izrazit kot na desnem). Ali je normalno, da sta ušesi nekoliko različno veliki in nekoliko različno oblikovani ali pa bi morali biti simetricni in gre morda za kakšno prirojeno nepravilnost?

Pozdravljeni,

zagotovo gre za prirojeno obliko uhljev – če sta enaka ali pa nekoliko različna. Počakajte nekaj let, da uhlja še zrasteta, takrat bo ocena bolj zanesljiva. Naj vas potolažim, da pri vsakdanjem druženju in komunikaciji le redko pri človeku nasproti sebe gledamo oba uhlja hkrati in se manjše razlike sploh ne opazijo.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close