Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Prosim pomoč! Tinnitus

Prosim pomoč! Tinnitus

Lep pozdrav!

 

Sem Enej, star sem 21 let in že 2 meseca imam zvonenje v obeh ušesih. Danes sem bil na pregledu, pa mi je zdravnica povedala, da bo verjetno potrebna operacija. Ni pa mi povedala ali bo tinnitus po operaciji izginil oz. se izboljšal.

 

Dg: Dev. septi nasi

 

Hypert.c.n. lat. sin.

 

Tinnitus auris bil.

 

Rp. Za Nasonex (2x dnevno)

 

Me je kar strah, ker sem še “dokaj” mlad in nočem slišati piska za vedno.

 

 

Najlepša vam hvala za odgovor!

 

Lp

 

 

 

Pozdravljeni,

pri ORL pregledu so vam ugotovili slabšo prehodnost nosu (premaknjen nosni pretin iz sredine in povečano spodnjo nosno školjko na levi strani). Ali vas to v resnici moti? Morda boste ob uporabi nosnega glukokortikoida povsem zadovoljni s prehodnostjo nosu.

Kirurško se lahko izboljša prehodnost nosu: izravnava nosnega septuma, radiofrekvenčna skrčitev (mukotomija) spodnjih nsonih školjk . Odločitev je vaša

O tinitusu niste nič napisali – kakšen je in kdaj ga imate. Kakšne so vaše preiskave sluha, timpanogram  in testi ravnotežja?

Moram vas razočarati, da najverjetneje ne bo zdravljenje nosu ( z zdravili ali kirurško) prav nič vplivalo na tinitus in ga še posebej ne bo odpravilo. Seveda vas razumeme, da ne bi radi poslušali piskanja za vedno in zelo upam, da se pri vas tinitus kmalu preneha.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close