Najdi forum

Pozdravljeni,

Pišem vam, ker je moje življenje postalo že malo neznosno. Namreč že nekaj let se srečujem s strahom pred tem, da se mi nekje kjer zdravnik ne bo takoj za vogalom nekaj zgodi in ne bom do časa prišla do pomoči.. Tako da v bistvu kamorkoli grem vedno preverim koliko daleč sem od zdravnika. Pred leti sem imela krvavitev iz nožnice zaradi nekega posega in sem morala na urgenco in takrat se je ta strah še okrepil. Praktično ne grem nikamor. Kako se znebiti teh strahov in živeti brezkrbno kot nekoč.

Stara sem 50 let.

Pozdravljeni,

opisujete simptome anksioznosti ki so že tako intenzivni da vplivajo na vašo funkcionalnost in vam zmanjšujejo kvaliteto življenja. To stanje uspešno zdravimo, bodisi z zdravili bodisi s psihoterapijo. V težjih primerih uporabljamo oboje skupaj. Zdravila vam lahko predpiše vaš osebni zdravnik. Psihoterapijo izvajajo psihoterapevti, nekateri so tudi zdravniki, ni pa nujno. Svetujem vam, da poiščete pomoč, rezultati zdravljenja si bistveno boljši če stanje ne traja zelo dolgo.
Lep pozdrav,

Daniela Fiket, dr. med., specialistka psihiatrije - transakcijska analitičarka, svetovalka Inštitut Neocortex; Kontakt: 070/760-769 ali [email protected]; Spletna stran: http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close