Najdi forum

Dobivam se z enim moškim, ki mi je vizualno zelo všeč, imava tudi podobne hobije in želje. Me pa zelo moti, ker mu neprestano piska telefon, res veliko. Ne vem kaj se ima toliko za dopisovati. Občasno omenja kolege in kolegice in priznam da nimam občutka, da sem edina. Ko sva skupaj ves čas pogleduje na uro, ko mu zapiska, večkrat tudi odpiše. Ne upam mu reči niti ga vprašati kaj se ima toliko za dopisovat in s kom se dopisuje, ker sva v fazi spoznavanja. V telefon pa mi tudi ni da bi mu gledala. Sem pa močno v dilemi ali naj nadaljujem s tem človekom, ali bo to ves čas počel in bom imela ves čas skrbi kaj se dopisuje. Malo sem že načela temo o resnosti v odnosu ipd., ker me je zanimalo kaj bo rekel in pravi da je resen pa da bi imel samo eno. Je imela katera podobno izkušnjo? Mislite da ni resen? Je možno s takim človekom zgraditi en trden in zaupanja vreden odnos? Kaj bi vi naredili v tem primeru, mislite da se je pametno že zdaj o tem pogovorit?

Daj no ti se zresni in ga čimprej odpikaj ,če hočeš sama sebi dobr.

Tule je zapisanih premalo podatkov, da bi lahko objektivno odgovoril ali dal kak pameten nasvet. Rekel bi celo, da se precej premalo poznata, da bi sploh lahko delala kake zaključke v smislu resen, neresen.

Lahko, da je neresen, a telefon zagotovo ni pokazatelj (ali pa ni edini pokazatelj tega). Tudi sam imam privat in služben telefon združen v eno, tudi meni veliko piska in to pogosto do poznih večernih ur. Tudi sam imam prijatelje in prijateljice s katerimi si pošiljamo fore. Pa moje drage to čisto nič ne skrbi. Večji pokazatelj resnosti se mi zdi, ali se ti posveti ali ne (imaš njegovo pozornost), oziroma za vsak drek odgovarja po telefonu in s tem prekinja tudi zelo intimne stvari?

Ima pa ta zgodba lahko tudi drugo plat: kaj, če tebe stvari motijo preveč, ker bi ga rada kontrolirala?

Pogovor je zelo dobra ideja. Previdno pa, da ne bo obtožujoč, temveč radoveden. Če bo dobil občutek, da ga se ga lotevaš kot mama, potem seveda besede ne bodo padle na plodna tla.

Hvala za odgovor na mestu. Res je, da imam zelo slabo izkušnjo iz pretekle zveze glede tega in ja bi rada kar malo pokontrolirala kaj se dogaja, ceprav vem da to ni ok in ne bom tega pocela.

Posveča se mi nekaj srednjega, za vikend malo več, med tednom zelo malo. Včasih kaj napiše, včasih sploh ne.

Zmotilo me je to, ker ko me ni zraven je na telefonu, ko pridem bližje ga zapre. No tudi potem ko sem bila zraven ga je občasno odprl in odpisal. Ja včasih je malo moteče, ker imaš občutek da je njegova pozornost drugje. Dejansko se mi zdi da za vsak drek skoraj odgovarja, za vsak pisk tudi pogleda na uro. Moti me to odvračanje njegove pozornosti k telefonu.

Ja tudi sama se pripravljam na pogovor pa je zelo težko, ker ne želim izpasti težka, obenem pa si želim razčistiti stvari ki me motijo. Moti me tudi to ker omeni kolegice kako se je dobro zaštekal z njimi in tako res ne vem kaj naj si mislim ob tem.

 

V njegovo življenje je prišel FOMO tako imenovani strah pred zamujanjem priložnosti.  To odpisovanje ni nič drugega kot OKM (obsesivno kompulzivna motnja) ki mu je bergla za strah.

Prisiliti v spremembo ga ne boš mogla. Ne bo pa rešitev enostavna tipa “Nehaj”. Tip bo moral rešiti svoj strah (verjetno še kaj drugega) kar pomeni da stojiš nasproti njegovim obrambam starim kot on sam. Na pamet ampak sigurno tudi izogibanje in zanikanje, mogoče v nadaljevanju tudi bolj agresivne obrambe kot so projekcija, nesramnost, preizkušanje mej itd. Si premajhen dejavnik za spremembo. Šok ki ga tip rabi bo morala biti smrt, rojstvo ali pa hujša kriza. Žal.

Čimprej stran.

Ker to kar si spoznala ni on, pač pa njegova Obramba. Preberi si kaj o obrambnih mehanizmih.

Vsekakor si ne bi dovolil, da je na prvem mestu njegov mobilnik in šele potem jaz. Dal bi mu na izbiro, ali jaz ali telefon (beri: verjetno kakšna frendica ali še kaj več). Saj to kar počne je najmanj pomanjkanje  bontona.

Ne vem zakaj si mu ne bi upala reči, ga vprašati kaj se gre. Kakšna faza spoznavanja neki, saj si ga spoznala, sedaj ga postavi pred dejstvo. Bolje prej kot pozneje.

Ne vem, česa se bojiš. Vprašaj ga, zakaj stalno pogleduje na telefon, ali je obseden z njim? Tip nima niti najmanjše olike, verjetno pa ga tudi ne zanimaš kaj dosti. Če bi ga resno zanimala, če bi mu bila resnično všeč, bi telefon izklopil ali ga vsaj dal na tiho. Kakšen človek je to, da eno uro ne zdrži brez telefona? Kakšno motnjo ima, s kom si tako vneto dopisuje? Vsekakor, bodi previdna in ne zapletaj se prehitro v takšno vezo.

Na tem svetu je vse več motenih oseb. Previdnost ni odveč.

Samo nekaj olike. Ko dm js z nekom, dam telefon na tiho.

New Report

Close