Najdi forum

Invalidnost 3 kategorije

Pozdravljeni,

 

Stara sem 36 let, zaposlena v firmi (trgovina) 12 let. Po porodu sem zaradi hudih poskodb nezmozna dvigovanja bremen tezjih od 5kg. Trenutno potekajo se zadnje operacije za izboljsanja zdravstvenega stanja vendar se dejstvo da ne smem dvigovati ne bo spremenilo. Na medicino dela hodim ze vec kot 1 leto vsake 3 mesece (cakajo kaj bo novega, kdaj bo spet operacija ipd). Predlagajo mi da posljemo zadevo na zpiz in da dobim status invalidnosti 3 kategorije. In tukaj se zadeva zaplete ker sploh ne vem kaj bi to zame v bodoce pomenilo. Na tem delovnem mestu se dvigujejo tezka bremena tako da z odlocbo ne bom sposobna to opravljat (kaj potem?). Mi mora delodajalec najti ustrezno delovno mesto? In ce ga nima? Pomeni ta odlocba da bom tudi mesecno mela manjse finance? Ogromno vprasanj imam a ne vem kje dobiti odgovore.

 

Hvala ze vnaprej

Spoštovana,

na tem forumu odgovarjamo na vprašanja s področja odškodnin in zavarovalnin. Vaše vprašanje je vezano na področje, ki ga pokrivata Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ZPIZ-2 in Zakon o delovnih razmerjih ZDR-1.

Z informacijami vam utegnejo pomagati objave na naslednjih spletnih povezavah:

Invalidnost III. kategorije in vpliv na delovno razmerje

https://www.zpiz.si/cms/content2019/pravica-do-premestitve-in-pravica-do-nadomestila-z

 

lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Kersnikova ulica 3

1000 Ljubljana

Gsm: + 386 41 391 064

E mail: [email protected]

 

 

 

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

New Report

Close