Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Tinitus, hiperakuza

Tinitus, hiperakuza

Star sem 24 let. Pred tremi tedni sem bil s takratno punco na koncertu, a po koncertu sva se razšla in je takoj nato prišlo do znatnega poslabšanja tinitusa pri čemer pa se je pojavila tudi hiperakuza, katere prej nisem imel. Rekel bi, da me motijo vsi glasnejši zvoki razno raznih frekvenc. Stvar je posebaj moteča med študijem, ko imam zaradi stresa povezanega z novimi zvoki, okrnjeno pozornost, tesnobo v prnem košu in občutek vročine v glavi.

Pred enim tednom sem bil na orl pregledu z adg-jem in timpanogramom b.p..

Kot sem omenil sem imel tinitus že prej, vendar z njim nikoli povezanih problemov saj je bil popolnoma nemoteč. Poleg tega živim zdravo življene brez predpisanih zdravil itd.

Za enkrat čakam na obisk pri psihoterapevtu v nekaj tednih, saj je stanje iz dneva v dan enostavno trpeče. Poleg tega sem se prijavil tudi na akupunkturo z upanjem, da bo prišlo vsaj do nekakšnega izboljšanja oziroma trenutnih problemov.

Edino izboljšanje na osebni ravni, ki sem jo občutil je povrnitev apetita, katerega pred kakšnim tednom še nisem imel saj je bilo enostavno vse skupaj preveč travmatično. To sem ugotovil tudi sam žal zgrda.

 

Pozdravljeni,

zagotovo boste našli drugo punco, saj jih je na svetu še dovolj. Potem boste na tinitus verjetno kar pozabili.

Sicer pa hvala za zaelo lep, oseben opis težav s tinitusom. Prepoznali ste, da morate ukrepati, kar je pomemben korak na poti do ozdravitve. Upam, da vam kmalu uspe!

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close