Najdi forum

Zdravo,

s partnerko sva skupaj že kar dolgo časa in kot vsak par imava tudi midva vzpone in padce. Zadnji je bil malo večji padec in ne vem kaj naj naredim. Že več mesecev sumim, da se nekaj dogaja pri njej v službi. Veliko bolj se ureja za službo, neko obdobje je hodila veliko prej v službo kot po navadi in udeležila se je kar nekaj zabav. Zdaj sem pa ugotovil da si piše s sodelavcem. Z njo sem se pogovoril, ampak zatrjuje, da nič posebnega, sporočil pa noče pokazat. Kaj narediti? Naj se sočim z njem ali pa celo njegovo partnerko?
hvala

Spoštovani,

hvala za vaše zaupanje in zavedam se, kako sami se počutimo, kadar se v razmerju soočamo s takšnimi težavami. Počutimo se osramočeno, v strahu, borimo se z mislimi, da to ni res, pa hkrati čutimo in vidimo, da pa so določene spremembe, poskušamo verjeti partnerju, hkrati pa nas razžirajo neki dvomi…”Komu naj verjamem, sebi ali njen?”. Žal pa ne vidim rešitve v tem, da resnico in odgovore iščete pri sodelavcu ali njegovi ženi. Vi ste v odnosu s svojo ženo in ko sta postala par, sta nekako sklenila (razen če se nista dogovorila drugače) o tem, da si bosta ekskluzivna. To tudi pomeni, da bosta spore o vama, reševala med vama. Predstavljajte si namreč, da dobite od sodelavca vse odgovore, ona pa vam bi to še vedno tajila. Komu bi verjeli sedaj? Bi bil zato vajin odnos kaj boljši? Ne! Še vedno bosta vidva na koncu reševala stisko, ki je nastala med vama. Vem tudi, da nam je pomembno, kako daleč si je naš partner dovolil “prestopiti rob”, ampak že to, kar ste opisali, pomeni da se s partnerico pogovarjata manj, kot pa bi si vi želeli. Ali pa vsaj ne na pravi način, na način, ki bi vas pomiril. Pravite, da vam ona ne želi pokazati sporočil…se tega boji? Se boji resnice ali vašega odziva? V takih trenutkih je boljše vprašati bolj nedirektno in začeti s tem, kar čutite npr. zdi se mi, da sva se nekoliko oddaljila, kako se ti počutiš v najini vezi? Je kaj, kar pogrešaš? Če se bosta tukaj uspela srečati in bosta našla trenutek med vama, je še veliko upanja, da bosta uredila, kar se dogaja in veliko možnost, da do prevare ni prišlo. V kolikor pa nas takšni trenutki ne privabijo nazaj v odnos, pa obstaja možnost, da je odnos mrtev, ne glede na sodelavca.

Želim vam veliko notranje moči, poguma in vere v vaju, ko boste to reševal.

 

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843

Skuhal si dišečo kašo in jo dal na okensko poličko. Prišel je medo ker letos ni zime in je malo poslinil okrog roba.

Problem? Boš zavrgel jed? Zakaj? Pač te testira če boš toleriral da ona naredi svoj krog medtem ko ti pomivaš doma posodico:)

Priden bodi ali pa bo šla.

New Report

Close