Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Dolgotrajna vrocina

Dolgotrajna vrocina

Pozdravljeni. Moja dve letna deklica je okoli božiča prebolevala trebusno virozo. Prejsni teden iz srede na četrtek je zakuhala na 40°C, pospeseno dihanje,, ki je bilo od vrocine, smo sli v dezurnk sluzbo je dobila svecko,pediater jo je preegledal in predpisal je zbijanje vrocine. Cep je imela 19. Deklica je kašljala, nosek zaprt. Pljuča so okej, zrelo in uhee tudi. Od cetrtka do vceraj je imela ves cas vrocino do 40.2 ki smo jo na 6 ur zbijali s sveckami. Hrano zavraca, je pa se veliko dojena in veliko pije vode. Vceraj ponoci je veliko jokala zato smo spet sli v dezurno sluzbo kjer so jo spet pogledali, pljuca ok, useska tudi nic kaj vneta, crp pa je imela vceraj 102, zato ji je predpisala antibiotik ospamox na 12 ur. Vceraj je ob pol 6 zvecer dobila svecko zaradi vrocine 39 in je spala do danes zjutraj brez vrocine. Zjutraj ji je vrocina spet narasla na 38.8 je nismo zbijali ji je sama padla. Danes cez dan je bila ok brez veocine in igriva. Sedaj ima spet 38.4… mene ze posteno skrbi, danes sem pisala njeni pediatrinji ki pravi skos kontrola po potrebi. Vem da je ogromno bolezni na pohodu ampak me skrbi kaj se dogaja z njo. Hvala

Verjetno je deklica prebolevala eno od takratnih viroz, adenoviroza 9ima lahko t6akšen potek z dolgotrajno vročino in povišanimi kazalci vnetja, ki so lahko v območju bakterijske okužbe, pa gre vseeno za virozo. Na učinek antibiotika (padec vročine) čakamo 48-72 ur po uvedbi antibiotika. Če ne pade, je mnogo bolj verjetno, da ne gre za bakterijsko okužbo kot pa, da antibiotik ni bil pravgi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close