Popestrite svoj vrt z ležalniki in ostalim vrtnim pohištvom

Oglasno sporočilo , 09. januar 2023
Novice
Powered by:
Foto: VidaXL

Vsak zunanji prostor boste najbolj izkoristil, če ga boste tudi primerno opremili. Zunanje pohištvo boste največkrat našli na vrtovih, terasah, balkonih in ostalih zunanjih površinah ob vašem domu.

Medtem, ko med najbolj osnovno vrtno pohištvo spadajo vrtne mize in stoli, so izjemno priljubljeni tudi ležalniki za plažo in ostalo vrtno pohištvo, ki vam omogoča, da čim dalj uživate zunaj na svežem zraku. Ker je namen, da boste svoje vrtno pohištvo ob toplejših dnevih uporabljali čim bolj pogosto, je treba izbrati tudi primerne kose. Pri tem se je treba osredotočiti na splošno udobje izbranega zunanjega pohištva, pa materiale in seveda stil, ki bo dopolnjeval stil notranje opreme vaše hiše. In zdaj je pravi čas, da začnete razmišljati ter izbirati!

Foto: VidaXL

Priljubljeni kosi zunanjega pohištva

Z izrazom zunanje oz. vrtno pohištvo se skupno poimenuje vsak kos pohištva, ki ga uporabljate izključno ali pa večinoma na prostem. Tu gre največkrat za vrtne mize in pa vrtne stole. Ti so nekakšna osnova vsakega zunanjega prostora, ki se ga po večini uporablja za preživljanje prostega časa na prostem.

Izjemno priljubljen kos zunanjega pohištva so tudi ležalniki. Ti ponujajo dodatno udobje in so priljubljeni predvsem pri tistih, ki si brez sončenja ne predstavljajo poletja. Ležalniki so izjemno priljubljeni tudi pri tistih hišah, ki imajo različne oblike bazenov in zato potrebujejo pripadajoči ležalnik.

Pri vrtovih in ostalih zunanjih površinah se lahko glede na velikost prostora doda tudi vrtna postelja, ki velja za nadgradnjo ležalnika. Velikokrat bo vrtna postelja opremljena s senčnikom ali streho in z njo je uživanje na prostem izjemno udobno.

Konec koncev pa se lahko vrtne površine opremi tudi z vrtnimi škatlami, ki služijo kot prostor za shranjevanje. V veliki večini so te škatle narejene tako, da poleg shranjevanja služijo še kot dodatni sedeži ali miza.

Vrtne mize in stoli so nepogrešljiv del vrta

Najbolj osnovno pohištvo za vrtove, terase in ostale zunanje površine so vrtne mize in stoli. Gre za vrtno opremo, ki ne sme manjkati, saj ponuja prostor za oddih in uživanje v svežem zraku. To je tudi najbolj pomemben del, če povabite goste na piknik ali praznovanje. Primerno vrtno mizo s pripadajočimi stoli lahko kupite v kompletu kot vrtni set ali pa posebej.

Pri nakupu vrtne mize na VidaXL s stoli je najbolj pomembno, da izberete primerno velikost. To je odvisno od vašega vrta, saj je lahko razlika res ogromna. Na voljo so namreč vrtne mize z zgolj dvema pa vse do osem stolov. Seveda lahko število stolov kombinirate in pospravite dodatne stole, ko jih ne potrebujete. Na to vpliva tudi velikost mize. Če vaš vrt ni pretirano velik, se raje odločite za manjšo mizo z manj stoli. Kasneje lahko v primeru več gostov uporabite pomožne vrtne mize in zložljive vrtne stole ali celo škatle za shranjevanje, ki bodo služili kot dodatni sedeži.

Foto: VidaXL

Ležalniki so namenjeni dodatnemu udobju 

Če vam prostor dopušča, z ležalniki ne morete zgrešiti. Gre namreč za enega najbolj udobnih kosov vrtnega pohištva. Ležalniki so priljubljeni pri vseh, ki si poletnih mesecev ne morejo predstavljati brez sončenja ali pa prijetnega branja v zavetju sence. Če ima vaša hiša bazen, pa ni boljšega občutka, ko se po namakanju v bazenu posušite na ležalniku.

Ker obstaja več vrst ležalnikov, je od vas odvisno, za kakšnega se boste odločili. Priljubljeni ležalniki so tisti s kolesi, ki omogočajo premikanje ležalnika glede na vreme in vaše počutje. Če pa si želite tako rekoč postelje zunaj, pa so ležalniki v obliki vrtnih postelj najboljša izbira.

Foto: VidaXL

Najbolj primerni materiali za vrtno pohištvo

Zunanje pohištvo mora biti izdelano iz materiala, ki je trpežno in odporno na zunanje vplive. Tako za vrtne mize, stole in ležalnike je priljubljenih kar nekaj materialov, za katere je značilna dolga življenjska doba z minimalnim vzdrževanjem.

Predvsem za vrtne mize in stole je med najbolj priljubljenimi materiali les. Gre za trpežen material, ki se lahko pohvali s svojo naravno lepoto in prostoru poda toplino. Tudi ležalniki iz lesa so priljubljeni zaradi teh lastnosti. Čeprav so ti kosi pohištva izdelani iz trpežnih vrst lesa, ki so odporni na različne vremenske razmere, je za dolgo življenjsko dobo potrebno tudi primerno vzdrževanje materiala. Med zelo priljubljenimi materiali za zunanje pohištvo, pa naj bodo to ležalniki ali pa vrtne mize in stoli, pa je tudi ratan. Gre za trajnostni material, iz katerega se izdeluje različne oblike vrtnega pohištva. Tudi tu je dolgotrajna uporaba zagotovljena z rednim, minimalnim vzdrževanjem.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 10:25
113,026
16.07.2024 ob 08:50
Preberi več

Več novic

New Report

Close