Najdi forum

Partnerka pravi, da jo držim nazaj, želi se raziti

Zdravo, partnerka mi je po dobrih 4 letih rekla praktično čez noč, da bi se rada razšla. Navaja, da je prešla čez svojo psihično barikado in da bo postavila sebe na prvo mesto. O meni pravi pa, da ne rastem dovolj osebnostno in da jo držim nazaj, hkrati pa navaja, da sem res najboljši in ljubeč partner. Ima mojo ljubezen, pozornost, odprtost in podporo, to bi zdaj zamenjala, zato da lahko začne živeti svobodno, čeprav ji nikoli ne postavljam omejitev.

Stvar se je zgodila, ko je šla na mednarodno delavnico, kjer jo je osvajal en tip iz tujine, ki je bil zelo karizmatičen, z močno spolno energijo. Prišlo je skoraj do tega, da bi me prevarala ampak me ni. Teden dni po tem mi je rekla, da ji je žal da me ni prevarala, ker si želi izkusiti življenje v polni obliki, čeprav sva bila srečna ta 4 leta do zdaj in se ji zdi povsem primerno, da zavrže najina skupna leta stran. Predenj kdo podvomi o najini skupni sreči do zdaj, imela sva se nadvse rada, ogromno komunicirala, nisva potlačevala čustev, se spodbujala, bila sva povezana, zaljubljena in vse ostalo kar pride v razmerju.

Najino spolno življenje zadnje 4 mesece sicer trpi in ni obstojno, ker ima ona težave s spolovili kar je verjetno tudi faktor, da je prišlo do tega. Poudaril bi rad, da ji v teh 4 mesecih nisem niti enkrat očital, da nisva spolno aktivna, ker vem da nima kontrole nad temi zdravstvenimi težavami. Bil sem ji edino in le v oporo.

Na to temo sva imela že dva dolga pogovora brez kakršnih koli zaključkov o najinem razmerju, ker se tudi njej zdi njeno razmišljanje bizarno (!), vendar je odločena, da želi spremembe v življenju.

Moje vprašanje je torej, kaj se v osebi lahko spremeni, da je pripravljena čez noč opustiti 4 leta res lepe zveze?

Kaj lahko naredim oz. jo vprašam?

Kot moški je nemogoče razumeti 300.000 let evolucijskega pritiska, ki vodi ženske da poiščejo najboljšega možnega in genetsko zdravega moškega, ki bo sposoben poskrbeti za potomce. Ravno ta točka 2-4 let je najbolj kritična za določanje ali bo zveza dolgoročno uspešna. V tem času ugotovimo ali se ljubezen spremeni iz fizične v platonsko. Glede na napisano se partnerka ni sposobna odreči fizični ljubezni in je nagon premagal razum – prvinski pritisk iskanja boljšega partnerja ima takšno moč, da premaga vso skupno preteklost in prihodnost. Naši predhodniki so to zelo dobro vedeli, zato je obstajala poroka pred bogom, višjo silo, ki je s tem trikom obvladala živalski nagon. O nepotešljivosti ženske sile so pisali tudi budisti, hindujci, ki so jo označili kot “ogenj, ki pogoltne vse”. Ker pa danes to ni v skladu s feminizmom (politično nekorektno, patriarhat, bla bla bla), smo se vrnili v plemensko obliko družbe, kjer vladajo t.i. alfa samci. To je seveda še bolj izrazito zaradi enostavnosti dostopa z družabnimi omrežji in aplikacijami. Družina je osnova civilizacije, moderni svet jo je uničil, sledil bo propad (vojne, pomanjkanje, dekadenca, psihoza…).

Glede na napisano, bi se morda zvezo še dalo rešiti s spremembo – vaš odnos do partnerke ima precej ženske kvalitete (opora, ljubeč partner, pozornost, odprtost, ni omejitev), kar seveda odvrne ženske, ki iščejo izrazite moške kvalitete (moč, predanost ciljem, stoicizem, sposobnost vodenja, odločnost). Najti je potrebno najti razmerje kvalitet, ki ga partnerka od vas pričakuje. Izjava “da ne rastem dovolj osebnostno in da jo držim nazaj”, bi lahko pomenila, da ste padli pregloboko v ljubezen in ste se sami spremenili v žensko – “sem res najboljši in ljubeč partner”.

Uživam kot ženska ampak bom z malo moške energije tole napisala, kar bi tebi moral razložiti tvoj FOTER.

Ženske USTVARIMO moške. Moški UNIČITE ženske.

In očitno ji ni ratalo da ga NAREDI iz tebe, ga je pa zato NAŠLA. Zakaj pa ni zanosila če te je imela tako rada? Blokirala te je od prvega dneva 🙂 z izgovori.

Sicer pa, vprašaj kaj svojega fotra ali gasilce v društvu kaj se dogaja. Tam boš dal vsaj za pivo, kaj imam pa jaz tu od tega da te vzgajam? Ti bi vse POCENI in zastonj. Ne bo šlo, čimprej nehaj jokat in pač zaključi tole zvezo in potem pojdi in odrasti.

P.S. Moj naslednji ljubimec bo Masajski bojevnik v Keniji. 🙂 a je njen tudi črn?

 

Preden ti naložijo še več bedarij. Ženska ima očitno precej psihičnih blokad, ko pravilno ugotavlja, vendar jih rešuje na najbolj nespameten način — to je s sledenjem raznim šarlatanom, ki znajo pritisniti na boleče tipke in za take goljufe so ženske pripravljene vse, kar so do sedaj ustvaril, pustiti in jim brezglavo slediti. Pusti jo in bodi vesel, da se je boš znebil pred skupnim kreditom in otroci. V prihodnje pa si najdi eno preprosto v osnovi zdravo žensko. Če ne verjameš pa malo poguglaj prispevke o sekti hepi hepi ali pa Lani Praner.

Težko si predstavljam, kako se moraš počutiti. Ampak vsaj spregovorila je in je pokazala, kakšen je njen bit. Ni se spremenila, samo pokazala kaj je…. Pač egoistka popolna, a ti v vseh letih odkar sta skupaj nisi naletel na kakšno, ki ti je dvignila spolno slo na hitro in sta se skonektala? Zelo verjetno si, ampak nisi iz tega naredil celi doktorat, o temu, kaj vse moraš še doživeti, česa ti mogoče tvoja ne nudi ipd. Pač odšel si domov in se držal svoje odločitve zanjo…

Rečem ti lahko edino, kar bi naredil jest. Namesto nje bi spakiral kovčke z njenimi stvarmi(stanovanje je ziher tvoje, ali pa plačuješ najemnino zanj) in ko pride domov, bi ji rekel, da je imela prav. Hvala za izkušnjo, ampak energije ne morem vlagati v črno luknjo in ja je veliko za doživeti. In tudi bom. Hvala & adijo.

**Kratko in jedrnato, potem naj se pa jebe s svojimi mentalnimi boleznimi in se sama znajde. Če tega ne boš naredil, te bo od znotraj zjebala in spremenila v totalno beto

Odgovor na objavo uporabnika
Sweebi QUEEN (FEMINISM), 20.12.2022 ob 18:27

Uživam kot ženska ampak bom z malo moške energije tole napisala, kar bi tebi moral razložiti tvoj FOTER.

Ženske USTVARIMO moške. Moški UNIČITE ženske.

In očitno ji ni ratalo da ga NAREDI iz tebe, ga je pa zato NAŠLA. Zakaj pa ni zanosila če te je imela tako rada? Blokirala te je od prvega dneva 🙂 z izgovori.

Sicer pa, vprašaj kaj svojega fotra ali gasilce v društvu kaj se dogaja. Tam boš dal vsaj za pivo, kaj imam pa jaz tu od tega da te vzgajam? Ti bi vse POCENI in zastonj. Ne bo šlo, čimprej nehaj jokat in pač zaključi tole zvezo in potem pojdi in odrasti.

P.S. Moj naslednji ljubimec bo Masajski bojevnik v Keniji. 🙂 a je njen tudi črn?

 

Sweebi, iskreno prav upam, da si dobiš enega iz Afrike. Prvo boš ti njega financirala(da boš vidla kako se počutijo tvoji bivši), prav tako nič ne bo narejeno, ko boš pa kakšne takšne bedarije govorila te bo pa še iz prve prtegnu…..

Prosim najdi si enega in deli izkušnjo čimprej

Ne bit sen vecja jokica pa picka,najbolje po njeno da mata open relationship.

Je ze bivsa v trenutku ko je pomislila na drugega,v mislih je ze veckrat bila tam.Vprasanje je pa ce niso tezave ki jih ima povezane s tem.Lahko pa da so bile edini razlog da ni sla do konca.

Spustis jo.Razideta se.Delas na sebi da si boljsi tip.Najdes sebe kaksen si bil preden te je kastrirala.

Postanes fit mentalno in fizicno,nove obleke frizura najdes spet svojo pot in dalje.Postanes najboljsa verzija sebe.

In ko prijoka nazaj k vidi kaj je izgubila se ji bos samo smejal ker si tica namakal v obilico boljsih bejb,katerim ta ne seze do kolen.

Ce te pa  rajca tud ti najdes svojo cokoladno lepotico na oddihu cez kaksno leto.

Eyes Wide Shut. Film z Tom Cruise. Poglejte si in se jokajte.

Scenarij ki ga tip doživlja je 20 let za realnostjo. 🙂 Dolgo ste rabili v slovenskih zakotnih vaseh da ste prišli do tega kar je realnost v Ameriki že generacijo nazaj.

Več kot očitno ima ženska neke nerazćiščene travme iz preteklosti. Postani nedostopen. V kolikor je prava, bo prijokala nazaj. No mogoče bo vmes še eksperimentirala. Potem bo na tebi ali to sprejmeš ali ne. Če ne pa delati na sebi in bo prišel čas, ko bodo druge čebelice zavohale tvojo energijo. V vsakem primeru delaj na sebi pa bo.

Jbg, živimo v čudnem svetu. Ne glede na spol je pač nekaj odstotkov tistih, ki so t.i. Avoidant in pač tako delujejo. Ampak to je njihova pravica.

Vse je odvisno od tebe kako dojemaš in reagiraš na take situacije.

Načeloma pa vsaj po mojih izkušnjah je, čimbolj si nedostopen, skrivnosten etc… tem bolj te čebelice obletavajo. Ko pokažeš svojo nežno, žensko plat, pa navadne delavke odletijo stran, se pa vseeno najdejo tudi “matice”, ki spoštujejo tvojo odkritost, vunerably in tako ostanejo. Tvoja po napisanem žal spada v prvo skupino in mogoče je na tebi, da najdeš neko žensko, ki bo cenila tudi tvojo žensko plat.

Kar se tiče provokativnih predhodnih komentarjev nekaterih oseb z nerešenimi osebnimi travmami, pa jih ne vzami osebno. Imajo pravico zlivati svoje frustracije v obliki primitivnih komentarjev in se naslajati na tujo nesrečo. Zakaj, ker so tudi sami zagrenjeni 🙂

Malo je takih moških, ki resnično ljubijo in skrbijo za ženske. Zato se razvijaj naprej in bodi optimističen, nekje te čaka sreča 🙂

 

Prav čutim tvoj gnjev. V svojem življenju si doživel/a veliko frustracij. Zakaj vedno vključiš obrambne mehanizme? 🙂 Verjamem, da si globoko v sebi dobra duša, verjami tudi ti 🙂

Bodi v cvetju 🙂

Prosim za nadaljevanje oz. Kako se je izšlo. Hvala.

Nadaljevanje:
po seriji pogovorov, odkrivanja drug drugega ter ugotavljanja nerazrešenih stvari iz preteklosti zveze in otroštva sva prišla do točke, kjer sva ugotovila da se imava v osnovi seveda rada, ker sva imela do sedaj lepo zvezo.

Kot tudi vi, sva sama prišla do zaključka, da sem bil preveč ljubeč (pa ne tisto osladno ljubeč, ampak samo da sem ji namenil veliko pozornosti). To je sprememba ki je šla “v veljavo” zdaj v najinem razmerju.

Kar se tiče spolnosti in njenih težav s spolovili se je zdaj upam da prišlo do neke ugotovitve pri zdravnikih in bo stvar zdaj okrevala, s tem pa tudi midva.

Zanima me slednje: na Medovernet se videl že malo morje tem, kako ženske pišejo da jih partner zanemarja, da nista več povezana, da se ne želi pogovarjat, ji ne nameni pozornosti ipd…jaz pa naj bi zdaj igral nekoga, ki mu je “vseeno” oz. se s partnerko ne ukvarja toliko. — Zakaj obstajata samo ta dva ekstrema v tako veliki meri, da je par ali odtujen ali pa zelo blizu, pa nič od tega ni dobro?

Ne gre se za ekstreme, ker v ekstremu nihče ne more obstajati v nedogled. Ekstrema se ponavadi samo dotakneš ali pa je nakazan (nasilje, odhod, zapravljanje, tujina..).

Gre se za fleksibilnost da znaš delati in začutiti oboje. To je ženski čustveni fetiš, larifari, ideal in obsesija. Tako kot moški hoče imet na ženski ozek pas, plosk trebušček ampak široke boke na ženski. A je to realno? Ukročen discipliniran trener karateja ali kaj takega. Nevaren ampak pod kontrolo. Pa tudi se kaksna takega samca navelica – Goran Dragič in njegova Maja? Pač nekatere osebe iscejo travme, nekatere raztrgajo zdrave odnose ipd. tukaj ne boš tega raziskal do konca. Nekatere potem postanejo realne druge se zaletavajo zdaj v eno stran zdaj v drugo stran. Enkrat hoče varnost pa gre z tipom iz tovarne, potem ji je dolgčas pa gre z tipom umetnikom ki životari pa spet joka da nimata za kruh. Moški delajo isto, najprej bi vsi plavušo botox Dubaj silikonasto punčko pri 20 letih potem pa vidijo probleme ki jih to prinese.

Poglej uno objavo kjer ženska joka da ji je tip super ampak jo je sram ga pokazat, ker je koščen in majhen?

Ne gre se da jo boš zanemarjal, kaznoval ali odrival ali da ti bo vseeno. Gre se da ti počneš svoje stvari, in da si pripravljen potem ko imata skupni čas se čustveno/socialno povezati in zahtevati zase kar rabiš. Da jo tretiraš kot odraslo osebo ne kot otroka. Tak ljubeč odnos kjer boš opora, podpiral in brezpogojno imel rad privarčuj za svoje otroke. Verjetno je najbolje dati v višjo prestavo in začeti razmišljati o otrocih in poroki? A se temu mogoče reče odraščanje? Fantek postane mož? To ji lahko daš, socialno okolje, varnost, prihodnost. Verjetno se je tudi sama ustrašila svojih občutkov ko je videla unega moškega ti se pa pač odloči a boš igral igrice na Playstation ali boš nekaj ustvaril da lahko začneš konkurirati.

Vse kar se je zgodilo je, da je nekaj začutila in dobila neko misel v glavo iz globočin svoje podzavesti. Ali so tiste misli del njene persone pa ni nujno. Ja kaj pa bo? Sedela doma in te pestovala in čakala da ji pokažeš nove sličice pokemona? Daj zbrihtaj se.

New Report

Close