Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Kolk nas bo samih za praznike

Kolk nas bo samih za praznike

Hejla.

Koliko nas bo takih, ko bomo letos ponovno sami čez praznike? Kako se s tem spopadate? Kako si krajšate čs? Vam je kaj težko, k vidte ostale kko lepo žurajo, se smejejo, vas pa niti prijatelji ne povabijo kam, pa vejo da ste sami.

Men je to kar neprijetno, pa sm komi 24l. Dobesedno se zaprem med 4 stene. Niti nekega apetita nimam takrat in ne nič.

Drugih ne moreš spreminjati, lahko pa sebe (in bi se po mojem mnenju bi se tudi moral). Najprej se nehaj smiliti samemu sebi, ker ti to ne bo nič pomagalo, še manj koristilo. Za začetek spremeni razmišljanje, da si boš sam najboljša družba, tako boš privlačen tudi drugim. Ko od druženja z drugimi ne boš več tako odvisen, ko ne bo zaznati zavisti in samopomilovanja, takrat boš druženja z drugimi lahko prej deležen, saj smo ljudje radi poleg pozitivnih oseb.

Lahko postaneš tudi malo bolj aktiven – greš ven in morda na novo spoznaš koga zanimivega.

Za spremembo lahko TI pravočasno povabiš prijatelje k sebi ali pa predlagaj načrt za kam.

Sprašujem se, če imaš za prijatelje res prave prijatelje ali morda ti nisi najboljši prijatelj prijateljem? Prijatelj namreč privošči drugemu, da se ima lepo ne glede na to, kako se sam ima. Če bi se ob tebi imeli super, bi te verjetno hoteli imeti poleg, ali ne? Torej, spremeni se, da te bodo hoteli poleg. Nehaj se osredotočati na negativno, ampak na pozitivno. Kozarec, natočen do polovice naj ne bo več na pol prazen, ampak na pol poln. Ko boš to ponotranjil pa vzemi vrč in kozarec napolni do vrha. To ne gre čez noč, ampak do drugega novega leta bi se pa lahko videle kakšne spremembe, če boš čez leto kaj mignil. Če misliš, da ti ne bo šlo samemu, če ne veš kako in kaj, si dobi pa strokovno pomoč, ki te bo usmerjala v pravo smer (usmerjala in ne delala namesto tebe). Brez sprememb s tvoje strani bo vsako leto lahko samo slabše, zato le zavihaj rokave. Tudi, če boš v tem času srečal kakšno, s katero boš pristal skupaj, ne boš dolgo srečen v dvoje, če se ne boš prej naučil biti sam srečen.

S kom pa prijatelji preživijo praznike?

Če ne gre drugače, lahko začneš z razmišljanjem, koliko predpriprav, 💰 in dela je potrebno za zabavo! Naslednji dan po zabavi bodo pa nenaspani in z mački morali konkretno pospraviti celo stanovanje. 😆 Malo za hec, ni pa to prava pot.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close